AKTUELNO

Dok Novak ređa pobede i obara sve rekorde, njegova majka Dijana najveća mu je podrška. Pogotova večeras, dok igra protiv novog rival Britanac Kamerona Noria.

Ipak, majka troje dece se ponekad priseti koliko je bilo teško odgaja druga dva sina, koji su dugo sedeli u senci uspešnog brata i osećali veliki pritisak.

Foto: Tanjug AP/Luca Bruno

- Braća su imala veliki teret zbog njega, svi su ih upoređivali sa Novakom, a oni su probali da izgrade sebe. Oni ga obožavaju, ali su probali da budu Đorđe i Marko, a ne braća Novaka. Kada je Novak dobio pehar na AO, Marko nije žele da stane sa svima nama da se slika, jer to nije bilo njegovo, pa se uvek sklanjao jer je hteo da ima nešto svoje i da izgradi sebe kao tenisera. Marko je imao problema, to je bilo očigledno. Kada imaš jednog kvalitetnog i uspešnog sina, onda mora da bude drugi malo složeniji da pravi ravnotežu. Ali bitno mi je da su kulturna deca i obrazovana, a ostalo će da se reši i sve će da prođe kako treba - prisetila se Dijana u emotivnoj ispovesti.

Foto: E-STOCK/STEFAN FILIPOVIĆ, INSTAGRAM.COM/DJOKERNOLE

Međutim, pošto je najgore prošlo i sva deca su odrasla u divne ljude, Dijana može da se posveti Novakovoj deci i da ih pričuva kada se najbolji teniser sveta nađe u Srbiji.

- Ja ih pustim malo da dišu, da žive sami, ne smaram ih. Čujemo se naravno. Šalju mi fotografije Stefana i Tare, dopisujemo se i uživamo u svakom trenutku. Nisam stroga baka. Možda sam bila stroža mama, ali kao baka sam drugačija – rekla je Dijana jednom prilikom.