AKTUELNO

Božić je za nju najlepši dan u godini!

Jelena Pešić bivša zadrugarka i voditeljka jutarnjeg programa i emisije "Ne gledam ti ja to", koja se emituje na RED televiziji, oglasila se za portal Pink.rs i otkrila kako provodi Božić. Jelena je još za vreme boravka u trećoj sezoni najgledanijeg rijalitija napominjala koliko voli praznike, slave i da ih uvek prolavlja u krugu svojih najvoljenjih.

Foto: Pink.rs/Jelena Simonović

Koje običaje poštuješ za Božić?

Božić je najlepši dan u godini i uvek ga željno isčekujem. Rano ujutru odlazim u Crkvu na liturgiju, posle liturgije sa porodicom pripremamo Božićnu trpezu i proslavljamo Božic (rođenje Isusovo). Popodne obiđemo nekog iz familije ili nam neko dođe, sve u svemu, ceo dan prođe pun ljubavi, radosti i sreće.

Šta se uvek nalazi na Božićnoj trpezi?

Božićna trpeza mi je draža od bilo koje druge trpeze u toku godine. Svake godine se obavezno pravi podvarak (zbog mene), pečenje, salate, torta, ali uz to i dosta pita, predjela, rolata, kolača, voća,...

Foto: Privatna arhiva

Kakva su ti sećanja na Božić iz detinjstva?

Baba i deda su svojim prisustvom činili Božić jos milijim i radosnijim, danas oni nisu sa nama, ali svi ti trenuci provedeni sa njima na dan Božića ću pamtiti zauvek. Uvek je bila kuća puna dece, radosti i ljubavi. Sećam se svih tih poklona koje su nam roditelji spremali za Božić i čak i danas pamtim šta sam sve dobijala za Božić.

Ko obično izvuče paricu iz česnice?

Nikad nisam izvukla paricu iz česnice, to nekako uvek padne ocu ili bratu Lazaru, možda sada baš ja izvučem, videćemo.

Foto: Pink.rs/Jelena Simonović

Kako ćeš provesti Božić ove godine?

Ove godine cu Božić provesti sa porodicom i dečkom, bićemo svi zajedno na okupu i Bože zdravlja u sreći i veselju ćemo provesti najradosniji praznik.

Čitaocima Pink.rs-a koji slave Božić želim da im ovaj sveti dan donese sve što je dobro i odnese sve sto je loše - rekla je Jelena za sam kraj razgovora.

Video: Privatna arhiva

Autor: A. N.