AKTUELNO

Načelnik Uprave kriminalističke policije Hrvatske Antonio Gerovac održao je konferenciju za medije večeras u Beogradu na mestu gde je nestao Matej Periš.

Inače, ranije danas na Adi Huji je isplivalo telo koje po opisu ukazuje da je reč o nestalom Mateju Perišu. Podsetimo, njemu se svaki trag gubi u noći između 30. i 31. decembra 2021. godine. Hitno je naložena i obdukcija, a kako je rečeno večeras, ona će biti završena sutra.

Foto: Ustupljene fotografije/Privatna arhiva

"Telo muškarca će biti odvedeno na obdukciju gde će se skladno proceduri probati utvrditi uzrok smrti, ali biće utvrđeno i da li se radi o nestalom Mateju. Videćemo sa policijom Srbije koje radnje će još morati da se rade. Sve zavisi iz kog genetskog materijala će se raditi DNK - iz krvi, mekog tkiva, kosti... Od toga zavidi i vreme trajanja analize. Sve okolonosti o pronalasku tela će se tek utvrđivati" - rekao je on.

Foto: E-Stock

Gerovac je rekao i kako će u Beogradu najverovatnije ostati do petka, kao i da je u kontaktu sa Nenadom Perišem.

Foto: Ustupljene fotografije/Privatna arhiva

"Rezultati obdukcije bi, najverovatnije, trebali biti poznati sutra" - zaključio je on, ali i naglasio da porodica prva treba da zna da li se radi o Matejevom telu.