AKTUELNO

Matej Periš iz Splita došao je u Beograd 30. decembra prošle godine kako bi sa drugarima proslavio Novu godinu. Iste večeri izašao je u provod sa njima u klub Gotik u Beton hali. U 1 sat i 43 minuta iza ponoći izlazi iz kluba, do 2 sata i 5 minuta trčao je kroz beogradske ulice dok nije došao na lokaciju, gde je poslednji put viđen.

Posle gotovo 5 meseci potrage, strepnje i nadanja da će se mladić pojaviti živ, crne slutnje su se ostvarile. DNK analiza potvrdila je danas da je iz Dunava u Beogradu izvučeno telo Mateja Periša, a da je smrt usledila nenasilnim putem.

Foto: Informer.rs, Ustupljene fotografije/Privatna arhiva

Rezultati obdukcije za mene su očekivani, i potvrdjuju sve što smo TV Pink i ja u prethodnom periodu objavljivali na temu slučaja Periš. Takodje, nadam se da je na ovaj način stavljena tačka na različite teorije zavere i dezinformacije koje su se pojavljivale u delu javnosti i na taj način uznemiravale porodicu Periš i otežavale istragu MUP i Višem javnom tužilaštvu u Beogradu - rekao je novinar TV Pink Mladen Mijatović.

Foto: TV Pink Printscreen

Matej je pronadjen 8 kilometara dalje od mesta nestanka. Mnogi su pretpostavljali da se telo zaustavilo kog Pančevačkog mosta, jer je taj deo reke zakrčen otpadnim materijama i šutom.

Foto: TV Pink Printscreen

Foto: TV Pink Printscreen

Iako je telo dugo boravilo u vodi, to neće ometati obdukciju i toksikološke analize kaže za Pink forenzičar Časlav Ristić.

Foto: TV Pink Printscreen

Telo je bilo u vodi, ali je želudac dosta dobro očuvan, tako da će lekari moći da uzmu taj sadržaj i da urade te analize kako oni rade i sigurno će se znati šta je on konzumirao pre ulaska u vodu - rekao je Ristić.

Matejevo telo će sutra iz crkve Sv. Antuna u Beogradu biti ispraćeno za Split, gde će potom biti sahranjen.

Foto: MUP HR, Google maps

Još u prvim danima potrage, mornari su upozoravali da bi telo moglo da se pojavi baš na ovom mestu, na kojem je i pronađeno. Nisu retki oni koji ovo mesto smatraju ukletim jer su se nedaleko odavde dogodila dva ubistva, a 3 mlada života ugasila su se kada su automobilom upali u Dunav.

Više u prilogu Nacionalnog dnevnika.