AKTUELNO

Odbornička grupa Partije ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) u Skupštini grada Beograda najavili su pokretanje inicijative o ponovnom uvođenju tzv. "13. penzije" za 100.000 najsiromašnijih beogradskih penzionera.

U saopštenju PUPS-a se navodi da će isto učiniti i klubovi odbornika ove stranke u gradskim skupštinama Niša, Čačka, Kragujevca, Užica i nekih drugih gradova i opština, u kojima postoje finansijski preduslovi za to.

Predložiće, kažu,, da se, iz lokalnih budžeta, penzionerima sa najnižim primanjima isplati dodatni jednokratni iznos.

POVEĆANJE PLATA: lekarima, nastavnicima, vojsci i policiji povišica 10 odsto

Ukoliko to ne bude moguće, PUPS će tažiti da im se obezbedi neka druga vrsta pomoći radi poboljšanja uslova života.

"Namera nam je da na taj način, u okvirima realističnih mogućnosti, pomognemo što većem broju penzionera Srbije, grupaciji stanovništva koja je tokom prethodnih decenija podnela najveći teret ekonomske krize, ali i koja je, u poslednje tri godine, kako je rekao predsednik Republike, bila "heroj ekonomskih reformi".

Zato će, kako navode, nastojati da, paralelno sa povećanjem penzija i jednokratnom državnom pomoći penzionerima, i u lokalnim samoupravama gde je to moguće, izdejstvujemo novčanu, ali i ostale vrste pomoći najstarijim sugrađanima, kao što je u nekoliko gradova Srbije već obezbeđen besplatan prevoz za starije od 65 godina, omogućen odlazak u banje i na more.

Takođe, omogućena je i besplatna nabavka lekova, ogreva, sredstava za higijenu i drugih životnih potrepština, stav je PUPS-a.

#Inicijativa

#PUPS

#Penzije

'