AKTUELNO

Ovo niste znali!

U novom izdanju emisije "Premijera - Vikend Specijal", novinar Nemanja Vujičić u svom novom segmentu "Od nas do vas" ugostio je narodnog poslanika i bivšeg zamenika gradonačelnika Beograda, Gorana Vesića, koji je ovom prilikom govorio o našoj prestonici, ali i svom privatnom životu, te otkrio detalje za koje javnost do sada možda nije imala prilike da sazna.

Foto: TV Pink Printscreen

Vesić je na samom početku razgovara priznao da voli kafanu i da joj se uvek rado vraća.

Sve se dešava u kafani! Imate one pesme u kafani koje su pre 12 i one koje su posle 12. Postoji pravilo koje glasi da što više popijete, to više pesama znate. Setite se nekih posama kojh se inače ne bi setili, tako da je kafana zaista divno mesto, a kakva je kafana bez muzike? Vodim računa, nikada se ne napijam, kontrolišem se, ali volim da se provodem. Volim da izađem sa prijateljima, volim da proslavim uspehe, da se vidimo, da se družimo... Za mene je kafana važna, u Srbiji je kafana uvek važna. Što se tiče mojih kolega političara, teže je nabrajati one koje ne vole kafanu - ističe Vesić na samom početku.

Foto: TV Pink Printscreen

Vesić ističe i da je sasvim slučajno ušao u svet politike, jer se, pre nego što je završio Pravni fakultet, bavio novinarstvom.

Slučajno sam došao u svet politike i nikad nisam imao nameru da se bavim politikom, sve se nadam da ću jednog dana izaći iz politike. Nadam se da će brzo doći do toga, brže nego što neki misle. U svet sam ušao u svet politike tako što sam kao student upoznao Zorana Đinđića, počeo sam da radim u listu "Demokratija", jer sam inače bio novinar pre nego što sam završio Pravni fakultet i tako je ostalo. Nisam očekivao da ću ostati, mislio sam da će to trajati kraće, ali u životu ne možete da birate šta će se desiti. Nije mi žao, uradio sam dosta dobrih stvari, ali naravno, nikada u životu ne možete da ste uspeli da uraditi sve što ste hteli i da sve urađeno ispalo najbolje, ali sam uvek imao posvećenost i želju da nešto uradim, tako da i kada jednog dana ne budem u politici, imaću o čemu da govorim - priča bivši zamenik gradonačelnika Beograda, pa otkriva čime bi se bavio nakon politike:

Foto: TV Pink Printscreen

Ja sam pravnik. Volim kulturu i jedan sam od retkih političara koji voli umetnost i kulturu. Imao sam devojku koja je studirala Istoriju umetnosti, a to je bilo vreme kada niste imali mobilne telefone, pa ako ste hteli da budete sa nekim, morali ste o nečemu da pričate. Kako sam ja bio pravnik, ja nisam imao o čemu da pričam s njom, pa sam dve godine slušao predavanja istorije umetnosti. Od nje mi je ostalo makar malo te opšte kulture. Četiri godine sam proveo u kraljevačkom pozorištu, igrao sam sa profesionalnim rediteljima i srećam sam zbog toga, jer sve je to deo života, ali politika je samo jedan deo svega toga, nikako ceo život - kaže Vesić.

Foto: TV Pink Printscreen

Na "vajberu" inače imam grupu sa svojim vršnjacima iz odeljenja, dan-danas se dopisujemo, znamo se već, evo, 46 godina i svaki dan razmenjujemo poruke. Svi kažu da su bili ubeđeni da ću biti političar još dok smo bili u osnovnoj školi. Ja nisam bio ubeđen u to, ali oni su izgleda pogodili. U svakom slučaju, uvek sam imao osećaj za pravdu, trudio sam da budem lider i da nešto menjam. U pozorištu sam završio tako što sam osnovao školsko pozorište, pa su nas tako primetili i zvali u kraljevsko pozorište - kaže Goran, pa nastavlja:
Nemam puno slobodnih dana, jer nažalost, mobilni telefoni su doveli dotle da vi stalno morate da budete na poslu. Ja se sećam, moj pokojni otac je bio vojno lice, dođe u 15 časova kući i čovek živi drugi život! Ima celo popodne, celo veče, niko ga ne zove... Sada je to potpuno nemoguće, mobilni telefoni su doveli do toga da radite i u 22 časa i većina ne može da kaže da ima slobodne dane. Volim vinarije, volim da odem na Frušku goru i popijem čašu vina, da se opustim. Imamo vrhunska vina. Volim da vozim bicikl, često se provozam od 25. maja do Ade Ciganlije, koju sam inače ja pravio '97 godine, kada je Zoran Đinđić bio gradonačelnik Beograda, ja sam bio zadužen za omladinu i sport - zaključuje Goran Vesić u emisiji "Premijera - Vikend Specijal".

Foto: TV Pink Printscreen

Autor: P.R.