AKTUELNO

Robert Čoban, predsednik Kolor pres grupe, koji je u Hong Kongu bio kao izdavač srpskog izdanja lista The Economist, naglasio je da su poruke koje se odatle pošalju vredne toga da ih čuje ceo svet.

Robert Čoban je govorio o godišnjoj konferenciji “Svet u 2018. godini” (The World in: 2018) u Hong Kongu, koju je organizovao list The Economist i na kom je gostovala premijerka Ana Brnabić, kao i o aktuelnim političkim i ekonomskim reformama u Srbiji, procesu evropskih integracija, odnosima sa EU i Rusijom i saradnji sa Kinom.

Kako je Čoban rekao, ne možemo na osnovu Kineza u Srbiji formirati mišljenje o Kini, njihovoj ekonomiji, proizvodnji i napretku. On nas je podsetio da je Hong Kong ponovo pripao Kini 1997. , da grad ima 7 miliona stanovnika, koliko i cela Srbija.

- Obama je, kada je odlazio u Kinu, izneo podatak da je procenat siromaštva u svetu u poslednjih 10 godina pao sa 40 odsto na 8 odsto - rekao je Čoban i dodao da je tome doprineo ogroman napredak Kine.

On je istakao i da se više vidi uticaj Hong Konga na Kinu, nego uticaj Kine na Hong Kong.

Za vreme gala večere govorila je premijerka Srbije Ana Brnabić. Razgovor sa njom vodio je Danijel Frenklin, izvršni urednik The Economista. Tema razgovora bio je i evropski put Srbije.

Foto: TV Pink

- Put je važniji od cilja, to kako ćemo mi sebe promeniti, i sve stvari u našem društvu do 2024. ili 2025., mislim da je to premijerka Brnabić ponovila više puta i da je to jako važno, ona je rekla i da odnosi sa Rusijom nisu samo stvar tradicije i viševekovnog prijateljstva, nego i konkretnih ekonomskih momenata- preneo je Robert Čoban.

Foto: TV Pink

Spomenuto je i to da su naše tabloide krasili naslovi da je premijerka otišla u Hong Kong sa partnerkom, na šta je Čoban rekao da se tamo ljudi ne bave tim stvarima, da to nije čudo, ali i da su reakcije koje su postojale bile pozitivne.

- Ramuš i ja smo bili zajedno u vojsci, iste godine, u istoj kasarni i u istoj spavaoni, tako da imam i privatni aspekt što se toga tiče - naveo je Robert Čoban, komentarišući poternicu za Haradinajem.

Više o pomenutim temama možete pogledati u sledećem videu:

Pročitajte još: UZBUNA U MOSKVI! Putnik rekao da ima eksploziv, u toku provera aerodroma!

#Ekonomija

#Jutarnji program

#Televizija Pink

'