AKTUELNO

Državna sekretarka u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić rekla je jutros da se dolazak kineske Alibaba grupe na srpsko tržište može očekivati u narednih pola godine.

- Kada govorimo o periodu dolaska 'Alibabe' u Srbiju, govorimo o narednih šest meseci - rekla je Matićeva za Radio-televiziju Srbije, i dodala da će uskoro biti formirani operativni timovi koji će biti zaduženi za teme - online turizam, elektronsko plaćanje i za logistiku i distribuciju.

- Ako ta grupacija otvori logistički centar za ovaj deo Evrope to bi značilo ulazak 'Alibabe' na naše tržište - rekla je Tatjana Matić.

Ona je navela da je Srbija unapredila svoju regulativu, ali da na operativnom planu ima poteškoća na kojima će se raditi i dodala da je Narodna banka Srbije započela izmene zakonskih rešenja što je važno za elektronsko plaćanje i elektronsku trgovinu.

Matićeva je podsetila da je 5. decembra u Kini dogovorena saradnja izmedju ;Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i Alibaba grupe, koja posluje u 156 zemalja.

#Tatjana Matić

'