AKTUELNO

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas ugovore za finansiranje i sufinansiranje projekata iz oblasti lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja u vrednosti od 330 miliona dinara.

Reč je o projektima koji se odnose na izgradnju lokalnog puta Opovo - Debeljača, izgradnju sportske hale u Novom Kneževcu, infrastrukturno uređenje Kameničkog parka u Novom Sadu, sanaciju vodovodne mreže u Krajišniku u opštini Sečanj i izgradnju novog objekta OŠ „Jovan Popović“ iz Sremske Mitrovice.

- Nakon rebalansa budzeta opredelili smo dodatna sredstva za realizaciju značajnih investicija u pet opština i iz toga se jasno vidi da nastavljamo sa realizacijom infrastrukturnih projekata u gradovima i u manje razvijenim opštinama - rekao je Mirović.

Foto: www.vojvodina.gov.rs

On je podsetio da se investicije koje vodi Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine realizuju u planiranim rokovima i najavio da će tokom naredne nedelje Žeželjev most u Novom Sadu biti u potpunoj funkciji.

- Na kraju mandata ove Pokrajinske vlade nećemo imati crne slike koje nam je ostavila prethodna vlada, završićemo sve objekte čija izgradnja traje godinama unazad i staviti ih u funkciju, na korist svih građana - istakao je ovom prilikom Mirović.

Predsednik opštine Opovo dr Zoran Tasić izjavio je da su dobijena sredstva za realizaciju projekta rekonstrukcije puta Opovo-Debeljača višestruko značajna s obzirom na to da je ta lokalna samouprava u četvrtoj kategoriji nerazvijenosti.

Foto: www.vojvodina.gov.rs

- Za Pokrajinsku vladu ne postoje male i velike opštine, a tome u prilog ide činjenica da je iz pokrajinskog budzeta za realizaciju investicija u opštini Opovo ove godine izdvojeno 670 miliona dinara, dok je projektovani lokalni budzet iznosio 250 miliona dinara - izjavio je Tasić.

#AP Vojvodina

#Igor Mirović

'