AKTUELNO

Skromni momak koji je stavio Ronaldovu traku na licitaciju i dalje priskače ljudima u nevolji, ali i saigračima iz FK Mladenovac u odbrani. Svakodnevno radi, trenira i prati napredak malog Gavrila

Iz vatrogasnog odela uskače u fudbalski plavo-beli dres, a po potrebi navlači i plašt superheroja, kao one sudbonosne večeri na beogradskoj Marakani. Đorđe Vukićević uzeo je traku koju je Ronaldo u besu bacio na meču protiv Srbije, a potom je stavio na licitaciju i zajedno sa kompanijom Mozzart koja je otkupila vredan suvenir za 7,5 miliona dinara pomogao malom Gavrilu da dobije najskuplji lek na svetu. U svetskim medijima danima se vrtela priča o humanom gestu jednog srpskog vatrogasca, koji je narednih meseci nastavio da radi ono što najbolje ume – priskače ljudima u nevolji, ali i saigračima iz FK Mladenovac u odbrani!

Foto: Promo

Skromni momak sa naslovica svetske štampe i dalje je član vatrogasne brigade, ali svakodnevno juri i na treninge lokalnog kluba. Najpoznatiji štoper među vatrogascima zadužio je dres sa brojem četiri i s ponosom nosi grb Mladenovca na srcu i ime Mozzarta na grudima!

Sudbina je opet spojila heroja i kompaniju koji su sjajan tandem u igri na humanost, jer je regionalni lider u okviru akcije „Novi dresovi za nove šampione“ posetio upravo njegov grad i donirao opremu klubu koji će uskoro proslaviti sto godina postojanja!

„Sa osmehom na licu sam jedan dan primio vest da nam je Mozzart poklonio komplete dresova. Izgleda da nam je suđeno da nam se putevi ukrštaju, pogotovo na fudbalskim terenima“, počinje priču Đorđe, opet uz prepoznatljiv osmeh.

Foto: Promo

Isti onaj koji ne skida sa lica od kad je Gavrilo primio lek zolgensmu, od kad je akcija sa Mozzartom dobila srećni završetak.

„Čujem se stalno sa njegovim roditeljima i pratim napredak, a planiramo i susret kada to bude moguće. Sa ove distance, pamti se samo to da je celokupan novac prikupljen i da je dečak otišao na lečenje“.

Navijači Mladenovca pamte i potez lokalnog heroja sa Marakane i ponosni su što on brani boje njihovog tima. 

„Fudbal je moja velika ljubav, ali zbog povrede kolena nisam mogao da nastavim profesionalno da igram. A, bio sam u mlađim kategorijama Partizana... Ali, eto, barem sad mogu da pomognem klubu iz mog grada, koji ima dugu tradiciju. Ono što je posebno zanimljivo, za Mladenovac igraju samo Mladenovčani. Verovatno zbog toga postojimo i opstajemo toliko dugo“.

A, Mozzartov logo na dresu ostaje kao podsećanje na uspešnu zajedničku akciju i herojske poteze van terena.

Foto: Promo

„Čuo sam koliko lepih akcija radi ova kompanija i uvek ću rado biti deo njih. „Novi dresovi za nove šampione“ je sjajna inicijativa za pomoć niželigaškim klubovima, kojima svaka donacija mnogo znači“, zaključuje Vukićević, koji za sebe nikad neće reći da je šampion, heroj...

Ali njegova dela govore to za njega. Kao što će se još dugo pričati o Kristijanovoj traci i dresovima koji su Ronaldo, Mesi, Ibrahimović, Vlahović, Kulibali, Mertens i mnoge druge svetske zvezde potom slali u sedište Mozzarta za nove licitacije, za malog Gavrila.

On sada ima 17 meseci i može da sedi, stoji, igra se...