AKTUELNO

Ne postoji veća nesreća nego kada roditelj izgubi dete, a ta užasna sudbina zadesila je i jednu majku iz Južne Koreje. Ona je bez ćerke ostala 2016. godine, a tri godine kasnije ponovo se spojila sa njom u virtuelnom svetu stvorenom za televizijski dokumentarac.

Televizijski šou u Južnoj Koreji "Meeting You" (Sreo sam te) iskoristio je tehnologiju kako bi ponovo spojio majku Jang Ji-sung sa ćerkom Naieon (7), koja je umrla od neizlečive bolesti, zajedno sa rukavicama osetljivim na dodir i zvukom.

Majka i ćerka mogle su da se dodirnu, igraju i razgovaraju, a devojčica je uverila majku kako više ne trpi nikakve bolove, piše Dejli mejl.

Foto: Printscreen YouTube/MBClife

Jang Ji-sung stavila je VR slušalice i transportovana je u baštu u kojoj je njena ćerka stajala nasmejana i u ljubičastoj haljini. Ponovni susret u virtuelnoj realnosti, kao što se može očekivati je izuzetno emotivan. Čini se da Jang počinje da plače onog trenutka kada vidi virtuelnu Naieon, dok ostatak porodice - Naieonin otac, brat i sestra - posmatraju skeptično, ali sa ponekom suzom.

"Oh moja lepotice, nedostaješ mi", čuje se kako majka govori dok pomiče digitalnu kopiju svoje ćerke. Devojčica je nakon toga upitala majku gde je bila i da li je razmišljala o ovome, koja joj je odgovorila da to radi sve vreme.

Foto: Printscreen YouTube/MBClife

Jang je u početku oklevala da dodirne digitalno dete dok Naieon nije insistirala na tome da je drži za ruku.

Majka je onda držala ćerkinu ruku dok su joj suze tekle niz lice.

Foto: Printscreen YouTube/MBClife

Na kraju magičnog putovanja Naieon je legla da spava, rekavši da je umorna, a majka joj je rekla zbogom.

Jang je rekla kako je pristala na ovo kako bi pomogla drugim ljudima koji su izgubili nekog bliskog.

Foto: Printscreen YouTube/MBClife

"Srela sam Naieon, koja mi se obratila s osmehom vrlo kratko, ali to je vrlo srećno vreme. Mislim da sam odsanjala san koji sam oduvek želela", rekla je majka.

Prema pisanju medija, produkcijski tim je proveo osam meseci na ovom projektu. Oni su dizajnirali virtualni park koji su majka i kćerka posetile u stvarnom svetu, te su koristili tehnologiju snimanja pokreta kako bi zabeležili pokrete dečjeg glumca koje bi kasnije mogli da koriste kao model za virtualnu Naieon.

#Majka

#tehnologija

#ćerka

'