AKTUELNO

Najvažnije servisne informacije za 26. avgust.

VREMENSKA PROGNOZA

Za dane vikenda i u ponedeljak na području Srbije veoma toplo s maksimalnom temperaturom u većini mesta oko 35 stepeni, navodi Republički hidrometeorološki zavod, koji je izdao i upozorenje za ova dva dana.

Foto: Pixabay.com

KURS NARODNE BANKE SRBIJE

Dinar će u ponedeljak, 28. avgusta, ojačati prema evru za 0,1 odsto u odnosu na danas i zvanični srednji kurs će iznositi 119,2134 dinara za evro, što će biti nova najviša vrednost domaće valute prema novčanoj jedinici evrozone, objavila je Narodna banka Srbije.

Foto: Beta

STANJE NA PUTEVIMA

Pojačan saobraćaj u Srbiji nastavljen je i od jutros, a za sada najduže se čeka na Horgošu oko sat vremena, a na Batrovcima oko pola sata, saopštio je AMSS. Pojačan je saobraćaj na autoputu koji iz pravca Bugarske vodi ka Hrvatskoj i Mađarskoj. Upravo ovaj talas većeg broja vozila uslovio je duža zadržavanja na naplatnoj rampi Sirig ka Subotici gde je vreme zadržavanja za naplatu trenutno oko 60 minuta.

Foto: Tanjug

SAVET LEKARA

Zbog najavljenih visokih temperatura, važno je ne izlagati se suncu u najtoplijem delu dana, od 11 do 17 časova. UV indeks će, prema prognozama meteorologa, biti visok, pa se treba adekvatno zaštititi od sunčevih zraka. Ako krećete na put, budite naspavani, odmorni i zdravi.

Foto: Tanjug

#AMSS

#Informacije

#Kurs

#Vreme

'