AKTUELNO

Najvažnije servisne informacije za 31. avgust.

VREMENSKA PROGNOZA

U Srbiji će biti sunčano i toplo, s temperaturom do 33 stepena, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod. Duvaće slab vetar, promenljivog pravca, u košavskom području umeren do jak. Jutarnja temperatura od devet do 18 stepeni, a najviša dnevna od 30 do 33 stepena. I u Beogradu će sutra biti sunčano i toplo, uz slab do umeren vetar. Jutarnja temperatura oko 18 stepeni, a najviša dnevna oko 32 stepena.

Foto: Andrej Nihil

KURS DINARA NARODNE BANKE SRBIJE

Dinar će mirovati prema evru na približno istom nivou kao danas, i zvanični srednji kurs će iznositi 119,1759 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije. NBS je kupila na međubankarskom deviznom tržištu 15 miliona evra, kako bi ublažila prekomerne dnevne oscilacije kursa, a od početka godine je kupila ukupno 930 miliona, uključujući i današnju intervenciju, i prodala 345 miliona evra.

Foto: Pixabay.com

STANJE NA PUTEVIMA

Na granicnim prelazima i naplatnim rampama na auto-putu jutros nema dužih zadržavanja, saopštio je Auto-moto savez Srbije. Prema najnovijim informacijama Uprave granične policije, na našim graničnim prelazima, nema dužih zadržavanja od 30 minuta.

Foto: Tanjug

SAVET LEKARA

Hitna pomoć intervenisala je 87 puta, od čega je 16 intervencije bilo na javnom mestu. Tokom prethodne noći u Beogradu teže je povređen muškarac, dok je jutro proteklo mirno, rekla je portparolka Hitne pomoći Nada Macura. Ako krećete na put, budite naspavani, odmorni i zdravi.

Foto: Pixabay.com

#Informacije

#Lekar

#Putevi Srbije

#Savet

'