AKTUELNO

Modifikovani Lamborghini Espada iz 1968. godine izgleda kao da se upravo dovezao iz postapokaliptičnih filmova.

Činjenica da ova modifikovana verzija uopšte ne liči na originalni Lamborghini Espada (espada - mač na španskom), izdvaja ovaj od svih ostalih serijskih primeraka tog automobila.

Francuska kuća koja se bavi modifikacijama automobila Danton Art Kustoms, želela je da obeleži Espadin 50. rođendan, pa su zato od vozila koje je ušlo u njihovu radionicu napravili "zverku" koja nije ni nalik originalnoj Espadi.

U specifikaciji modifikovane Espade stoji da je automobil širok 2,49 metara, što dovoljno govori o tome da je ovde reč o nečemu zaista nesvakidašnjem.

Originalni V12 motor zapremine 3,9 litara, sa 350 konjskih snaga, sada "lakše diše" jer su dizajneri izostavili haubu sa automobila. Zbog toga prednji deo automobila izgleda fenomenalno!

Pojedini delovi kao što su sedišta i točkovi, specijalno su izrađeni i potpuno prilagođeni konceptu.

Bočni otvori su napravljeni po uzoru na Lamborghini Reventon, a originalni raspored u unutrašnjosti vozila ostao je netaknut, piše Top gear.

Ovaj Lamborghini Espada Rat Rod će se uskoro naći na aukciji, pa će oni koji bi želeli da ga imaju za to i dobiti priliku - ukoliko imaju šestocifreni štek u zelenim novčanicama.

Njegova trenutna cena se procenjuje na između 200.000 i 250.000 hiljada dolara, ali s' obzirom na popularnost koju je stekao od 2018. kada je nastao do danas - verovatno će konačna cena biti i veća od toga.

#Automobil

#Lamborghini Espada

'