AKTUELNO

Windows 10 korisnici koji imaju instalirane Microsoft Office aplikacije na svojim računarima moraju odmah da ažuriraju svoj softver jer je otkriven novi virus koji može da ugrozi rad vašeg računara.

Korisnici operativnog sistema Windows 10 pozivaju se da iz ovih stopa preuzmu najnovije bezbednosne ispravke. Upozorenje dolazi nakon što je otkrivena velika sigurnosna pretnja koja bi mogla da ostavi obožavaoce ovog operativnog sistema u opasnosti od ozbiljnih sajber napada.

Nova ranjivost, koju je tim iz Check Point Research-a upravo otkrio, pogađa sve proizvode Microsoft Office paketa, uključujući Excel, Outlook i Office. Ako se iskoristi, putem jednostavne zlonamerne Excel datoteke, hakerima bi dr mogao omogućiti pristup vitalnim delovima računara žrtava i ličnim podacima. CPR kaže da, s obzirom da čitav Office paket može da čita Excel fajlove, ovo proširuje potencijalnu razornu moć takve pretnje, omogućavajući izvršenje takvog napada na gotovo bilo koji Office softver, uključujući Word, Outlook i druge.

Srećom, problem je sada rešen nakon što je CPR obelodanio svoje nalaze istraživanja Microsoft-u. Sve ranjivosti su sada blokirane, kao deo Microsoft-ove bezbednosne zakrpe, pa je od vitalnog značaja da se korisnici Windows 10 pobrinu da njihovi računari budu u potpunosti ažurirani najnovijim softverom.

Evo ispravki koje treba da instalirate da biste bili sigurni da je računar siguran

CVE-2021-31174 • CVE-2021-31178 • CVE-2021-31179 • CVE-2021-31939.

Ako ste zabrinuti zbog ove nove ranjivosti, evo kako da ažurirate svoj računar:

1. Izaberite dugme Start, a zatim izaberite Podešavanja > Ažuriranje i bezbednost > Wiindows Update.

2. Ako želite ručno da proverite da li postoje ispravke, izaberite Check for updates.

3. Izaberite Napredne opcije, a zatim u okviru Izaberite kako se instaliraju ispravke izaberite Automatski (preporučeno).

#Windows