AKTUELNO

Društvena mreža instagram danas je iz neobjašnjivih razloga nestala sa internet pretraživača. Na sreću korisnika Instagram je bio u prekidu nekih 20 minuta, a sa pretraživača na kratko je nestala i društvena mreža Fejsbuk.

Sada je sa svim društvenim mrežama u najboljem redu.

Inače, Instagram je besplatna aplikacija koja svojim korisnicima omogućava obradu i deljenje fotofrafija na društvenim mrežama kao što su Fejsbuk, Tviter, Tambler, Fliker, Fourskver itd. putem Android i iOS platforme.

MUŠKARCI, OBRATITE PAŽNJU: Ako ste PRIHVATILI zahtev NEPOZNATIH LEPOTICA na Fejsbuku treba da se ZABRINETE! Ovo je RAZLOG…

Kreiran je i pokrenut u oktobru 2010. godine, a u aprilu 2012. Fejsbuk je kupio Instagram za otprilike jednu milijardu američkih dolara. Onlajn servis je veoma brzo pridobio veliku popularnost, sa više od 100 miliona aktivnih korisnika u februaru 2013.

Prvobitno je bio namenjen samo za uređaje poput Ajfonova, Ajpedova itd. U aprilu 2012. je postao dostupan i za uređaje sa Android operativnim sistemom.

Instagram je originalno servis za preradu fotografija, ali je u junu 2013. uvedeno i objavljivanje video-snimaka na istom servisu, trajanja do 15 sekundi.

Na Instagram korisnici, kao što je već rečeno, mogu da ubacuju fotografije i kratke video - snimke i da ih potom objavljuju na drugim društvenim mrežama.

U 2012. godini Instagram se prvi put spominje kao društvena mreža. Korisnici su od tada omogućeni da se povežu sa drugim korisnicima koji imaju Instagram nalog i da prate sve njihove objave[6]. Takođe, korisnici aplikacije mogu da u svoj profil „ubace“ i svoje lične podatke kao i da prave selekciju od objavljenih fotografija.

#Facebook

#Instagram

'