AKTUELNO

Instagram novim opcijama ponovo kopira Snapchat.

Društvena mreža Instagram sada je predstavila nove opcije među kojima su poruke koje nestaju čim se pročitaju, ali i "lajvstriming".

Instagram Direct sada dosta podseća na Snapchat, jer korisnici međusobno mogu da šalju privatne poruke svojim prijateljima koje će nestati odmah nakon što ih oni pročitaju. Za razliku od Snapchata, poruke koje nestaju na Instagramu nisu ograničene vremenski, već će se obrisati čim ih korisnik zatvori.

Korisnici će dobiti obaveštenje ukoliko njihovi prijatelji "printskrinuju" poruku ili kada im stigne odgovor. Da bi se razlikovale obične poruke od onih koje se brišu, Instagram je u inboxu odlučio da brišuće poruke obeleži krugom, slično kao što je označena "stories" sekcija na glavnoj stranici.

"Live" video će biti dostupan svim korisnicima u narednim nedeljama. Snimci uživo će biti smešteni unutar "stories" sekcije Instagrama, ali i "explore" taba. Ova vrsta videa će biti vidljiva samo tokom snimanja, nakon čega će u potpunosti nestati sa Instagrama.

Instagram će nakon što korisnik počne da strimuje događaj poslati notifikacije njegovim prijateljima za koje smatra da će biti najzainteresovaniji za strim.S. M.

#Instagram

#novine

'