AKTUELNO

Od danas vaš Facebook nalog više neće biti isti i verujemo da će vas to iznervirati, kao što je i nas!

Taman kad se naviknemo na jedan način prikaza Facebook objava, sredimo liste prijatelja, sakrijemo sve daveže i istaknemo omiljene stranice - Facebook algoritam se promeni i sve se pretvori u zbrku! Baš to se desilo upravo svima! Ako niste dobili Facebook raketicu, koja je oznaka za Explore Feed, verujte nam - stići će vam još ukoliko danas!

Facebook je istumbao prikaz News Feed sadržaja i odvojio stranice, brendove i poznate ličnosti u novi odeljak, koji se nalazi pod ikonicom rakete u aplikacijama za iOS i Android sistem. Raketa se s vremena na vreme pojavljivala i odlazila, i brojne su muke s novim News Feed prikazom koje imaju mnogi korisnici, ali ovog puta Explore Feed, odnosno raketa je tu da ostane.

Od 19. oktobra Facebook obaveštava sve korisnike i u Srbiji da su omiljene stranice prebačene u Explore Feed, na veb i smartfon aplikacijama, zajedno sa slikama, video prilozima, MEME objavama i drugim sadržajem, koji ste označili kao zanimljiv ili da ga volite, a ne dolazi direktno od vaših prijatelja (njihove objave i dalje ostaju u okviru News Feed sadržaja).

Dobra stvar je što će Explore Feed sadržati i predloge brendova, stranica, medija i drugih sadržaja, koji bi vam se mogao svideti, a niste ga videli ranije ili niste pratili te stranice. Loša stvar je to što Facebook algoritam još uvek nije ispeglao vremena objava, pa ćete videti sadržaj koji je objavljen pre dva dana ili pre dva sata jedan za drugim.

Explore Feed je tu da ostane i već od juče (19. oktobar) biće vam nametnut da se na njega naviknete, jer će to ubuduće biti mesto na kojem ćete čitati većinu dnevnih stvari koje volite, a ne potiče od vaših „živih“ prijatelja.

#Društvene mreže

#Facebook

#Nova opcija

'