AKTUELNO

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio je večeras da će popločavanje trotoara u sklopu projekta "četiri bulevara" uskoro biti gotovo.

- U narednih desetak dana biće uređeni trotoari od Ulice kraljice Marije, 27. marta, sledi deo do Takovske, a potom do Bulevara despota Stefana i Drinčićeve rekao je Vesić.

Ponovio je da na proleće počinje obnova Ulice Džordža Vašingtona i Dušanove sve do Kalemegdana.

Vesić je istakao da su ulice kompletno rekonstruisane, "zamenjene su sve instalacije - vodovodne, kanalizacione, telekomunikacione".

Dodao je da su postavljeni i novi semafori, tramvajske šine, nova kontaktna mreža.

Govoreći o projektima za 2020. godinu, Vesić je najavio početak radova na izgradnji puta koji spaja Surčin i Novi Beograd, završetak Bulevara patrijarha Pavla, radove na izgradnji nove autobuske stanice na Novom Beogradu, rekonstrukciju Savskog trga koja je počela i trebalo bi da bude završena naredne godine sa monumentalnim spomenikom Stefanu Nemanji, dok će, kako je rekao, stara zgrada Železničke stanice biti preuređena u muzej.

Očekuje nas i završetak radova na izgradnji Bulevara Vudroa Vilsona, kao i izgradnja četiri podžemne garaže u centru grada.

Nedavno je postavljen kamen-temeljac za zdravstvenu stanicu u Borči, ali je najveći projekat za taj deo Beograda svakako izgradnja kanalizacione mreže, naveo je on.

Prema njegovim rečima, danas otvorena Palilulska poijaca je primer kako će izgledati gradske pijace u budućnosti i za narednu godinu najavio rekonstrukciju Kalenić pijace, koja će biti pokrivena, ali ne potpuno zatvorena poput Palilulske.

- Nakon toga krenućemo u rekonstrukcije Senjačke pijace, pijaca Đeram, Bajlonijeve, kao i pijace na Vidikovcu - rekao je Vesić.

Svako može da vidi pozitivne promene koje su se dogodile u srpskoj prestonici tokom poslednjih pet godina i sve ono što je urađeno je dokaz da gradska vlast radi odgovorno i u interesu građana, poručio je zamenik gradonačelnika Beograda

Govoreći o dočeku Nove godine, on je rekao da se večeras na prvoj večeri organizovanog dočeka 2020. godine, očekuju izvođači koji su "rezervisani" za mlađu populaciju, dok su sutra biti koncerti za sve ukuse.

- Sutra uveče ću po tradiciji večerati sa radnicima komunalnih preduzeća, koji uveče u 20 sati kreću na posao. Većina njih će biti angažovana u novogodišnjoj noći i tokom praznika, tu mislim na radnike Vodovoda, Elektrana, GSP-a, Čistoće... - kazao je Vesić.

#Goran Vesić

'