AKTUELNO

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić poručio je, nakon obilaska radova u Karađorđevoj ulici, da je danas u dnevnim novinama objavljen građanski Vodič kroz budžet Grada Beograda, koji ima za cilj da se građani upoznaju sa načinom trošenja sredstava prestonice za 2020. godinu.

- Građanima će po prvi put biti predstavljeno na koji način će biti potrošeno 1,2 milijarde evra budžeta za 2020. godinu i ovo je prvi put da Grad Beograd na ovaj način komunicira sa građanima - istakao je Vesić.Kako je dodao, u narednih nekoliko meseci građanima će biti deljene i šire brošure, a i uz uplatnicu Infostana, pojedine informacije o budžetu biće podeljene građanima tokom februara.

Prema Vesićevim rečima, oko 3.000 građana je slalo predloge za kreiranje budžeta grada.

- Tri nedelje je budžet bio na javnoj raspravi, nekoliko stotina predloga smo prihvatili i ja ću razgovarati sa građanima - poručio je Vesić.Vesić je dodao da je sredinom novembra usvojen budžet onako kako zakon nalaže i dodao da je to prvi put da je Beograd u skladu sa zakonom usvojio najvažniji akt.

On je zaključio da je budžet Grada Beograda budžet građana Beograda i dodao da je vodič važan kako bi se čuli građani i kako bi budžet za sledeću godinu bio bolji.

#Budžet

#Goran Vesić

'