AKTUELNO

Vesić je za TV Pink rekao da se od u svim vozilima javnog prevoza na validatorima i staklima nalaze obaveštenja građanima kako da se zaštite od koronavirusa.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je za TV Pink da svakog jutra svi autobusi javnog prevoza koji izlaze na trasu prolaze kroz temeljitu dezinfekciju. Kaže da je nedelja najbolji dan za to, jer zbog vikenda i samim tim manjeg protoka ljudi, veći broj autobusa nije na ulicama.

- Danas čisitmo autobuse i koristimo činjenicu da je nedelja, jer tada možemo višeautobusa da očistimo kako bi sutra spremni izašli na puteve. Grad primenjuje sve posebne mere kada je u pitanju javni prevoz, čistimo ih, dezinfikujemo, provetravamo, putnici takođe ne kupuju se karte kod vozača, i na svakom  autobusu smo zalepili informacije kako da se građani detaljno mogli da se informišu kako da se zaštite od koronavirusa – kazao je Vesić za Pink.

Foto: TV Pink Printscreen

Kazao je da putnici treba da se drže svih upustava koje su date, jer se sve mere koje sesprovode, čine se po savetu i preporuci stučnjaka.

- Sve mere se donose u konsulstaicji sa sturčnjacima. Građanima savetujem da redovno preru ruke, vode računa o higijeni. Mi kao zemlja se uspešno borimo sa ovim – rekao je Vesić.

Dragana Despot direktorka Zavoda za biocide kaže da Beogad čini sve da se život u gradu odvija normalno i da se smanji epidemiološki rizik.

Foto: TV Pink Printscreen

- Štab za vanredne situcije i stručno operativni tim naložili su da se uradi intervetntiprogram i pojačana dezinfekcija, ne samo GSP već i svih javnih mesta koja su važna za javno zdravlje. Danas počinje detljna dezinfekcija javnih prevoza – rekla je Despot.

Katarina Šerović epidemiolog rekla je za Pink se najsavremijim metodom dezinfekciječisti autobuse.

Foto: TV Pink Printscreen

- Dezinfekcija se vrši na bazi hlora po preporuci SZO. Nakon dezinfekcije, autobusi mogu slobodno da saobraćaju. Virus se dokazano zadržava na čvrstim ravnim površinama i to po nekoliko dana, zbog toga je važno da svi vodimo računa- rekla je Šerović. 

#Goran Vesić

'