AKTUELNO

Sektor ekologije i unapređenja životne sredine JKP „Gradska čistoća“, dok se ne steknu povoljni meteorološki uslovi za podizanje privredne avijacije kao dodatnih mera u borbi protiv komaraca, nastavlja intenzivno suzbijanje ovih insekata uređajima sa zemlje.

U sredu, 22. jula, ekipe Sektora ekologije i unapređenja životne sredine, vršiće tretman suzbijanja odraslih formi komaraca uređajima sa zemlje na 33 lokaliteta u Beogradu. Tokom jutarnje akcije koja će početi u 03:00 časa obuhvatiće se površine Miljakovačka šuma, Miljakovački vinogradi, Miljakovačke staze, SC Jajinci, Rakovica selo, Banjička šuma, Jajinci 1, 2, 3 i 4.

Večernjom akcijom koja počinje od 18:00 časova tretiraće se površine Resnik 1 i 2, Kaluđerica 1, 2, 3, 4 i 5, Velika Moštanica 1 i 2, Leštane 1, 2 i 3, Boleč 1 i 2, kao i Kumodraž selo.Druga večernja akcija počinje u 21:00 čas, kada će ekipe preduzeća suzbijanje odraslih formi komaraca sprovoditi u Košutnjaku, Topčidersom parku i groblju, Hajd parku, Zvezdarskoj šumi, Šumicama, Novom groblju, Adi Ciganliji i Makišu. 

Sugrađani svakog radnog dana od 07:00 do 15:00 časova mogu da prijave lokacije na kojima primete povećano prisustvo komaraca pozivom na besplatan broj telefona 0800–000807 ili putem elektronske pošte na adresu ekologija@gradskacistoca.rs

#komarac