AKTUELNO

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić otvorio je nove prostorije škole u Leštnaima koja danas izgleda moderno i ima sve neophodne uslove za nesmetano odvijanje nastave.

- Kao Grad Beograd odgovorno se odnosimo prema najmlađima. Tokom 2020. godine počeli smo izgradnju već šest vrtića - rekao je Vesić.

On je ukazao na to da se grade vrtići u Belom polju u Obenovcu, u ulici Milana Zakića na Čukarici, u Novogradskoj uliciu Zemunu, zatim na Bežanijskoj kosi.

Foto: Printscreen YouTube/Goran Vesic

- Grad Beograd nikada u svojoj istoriji, za jednu godinu, nije izgradio 10 vrtića, a to će se desiti ove godine, i svi vrtići će biti u funkciji naredne godine - rekao je Vesić.

Zamenik gradonačelnika Beograda je dodao kako se uz pomoć Vlade Srbija renoviraju Zemunska gimnazije i Peta gimnazija u Beogradu.

Foto: Printscreen YouTube/Goran Vesic

- Na taj način se trudimo da naše obazovne objakte, kako one predškolske, tako i one za decu školskog uzrasta - kazao je Vesić.

Kada je u pitnaju škola u Leštanima, Vesić je rekao kako u tom mestu živi 1.300 dece starosti od sedam do 15 godina.

- Do sada su ta deca išla u jednu oronulu školu koja je izgrađena 1934. godine. Rekonstrukcija je počela pre 30 godina, a privremeni objekat koji je tu napravljen je ostao da stoji 30 godina. Verovali ili ne, taj objekat je imao poljksi toalet. Sada će sva deca imati svoju školu u Leštanima i to najmoderniju u Bepgradu - rekao je Vesić. 4

Foto: Printscreen YouTube/Goran Vesic

Posebnu zahvalnost irazio je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i Vladi Republike Srbije što su preko kancelarije za Javna ulaganja pomognu da se izgradi ova škola.

- Svi ovi što se bahate. što pričaju kako su vodili bolje grad od nas. Na sve što oni kažu mogu samo da pitam ''što ste pustili da deca u Leštanima imaju poljski toalet''. Kako vam to nije smetalo? Vama nije smetalo jer vi niste išli u taj toalet. Treba da ih je sramora - zaključio je Vesić.

#Goran Vesić