AKTUELNO

Gradsko saobraćajno preduzeće "Beograd" danas je pokrenulo nabavku za sredstva kojima će se vršiti tretman ozonom vozila u javnom gradskom prevozu, izjavio je zamenik gradonačnika Goran Vesić i dodao da će se ozoniranje vozila vršiti dva puta nedeljno, te da će građani na taj način biti više zaštićeni od širenja zaraze.

"Nadam se da ćemo da kraja godine završiti nabavku i da ćemo svako prevozno sredstvo u gradskom prevozu, a ima ih oko 1.000 različitih tipova, ozonirati dva puta nedeljno", rekao je Vesić novinarima u Obrenovcu.

Naveo je da je tretman ozonom preporučen od strane Instituta za javno zdravlje "Batut" kao veoma efikasan tretman koji ubija mikroorganizme u zatvorenom prostoru.

Foto: Beograd.rs

"Na ovaj način dajemo dodatni doprinos kako bi naša vozila u javnom prevozu bila bezbednija i putnici zaštićeniji od širenja zaraze", rekao je Vesić.

Ponovio je da će se tretman ozonom raditi dva puta nedeljno u svakom vozilu.

Foto: Tanjug/Andrija Vukelić

"Verujem da ćemo na taj način dati dodatni doprinos da pojačanom dezinfekcijom svih javih prostora omogućimo da ljudi budu zaastićeniji", dodao je zamenik gradonačelnika.

#GSP Beograd

#Goran Vesić

#javni prevoz

#ozoniranje