AKTUELNO

Vinski piknik u centru grada.

Botanička bašta „Jevremovac“ po treći put će biti domaćin najotmenije muzičko-vinske manifestacije u gradu Wine Garden, koja će biti održana 12. i 13. juna od 13 do 21 h.

Najlepša zelena oaza u centru Beograda će tokom drugog vikenda juna postati vinska bašta u kojoj posetioce očekuje dva dana uživanja u brojnim vinskim ukusima, jer se ove godine prijavio rekordan broj učesnika. Biće predstavljeno čak 45 vinarija iz Srbije, ali i nekoliko specijalnih gostiju iz Italije, Španije, Francuske, Slovenije, Makedonije, Hrvatske, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i po prvi put u Srbiji vina iz Moldavije. Degustacije svih vina će biti besplatne, a posetioci će omiljene etikete moći i da kupe.

Foto: Foto/Ivana Čutura

Wine garden nije samo vinski sajam, već manifestacija za celu porodicu, pa su organizatori pripremili i brojne druge zanimljive sadržaje. Pored vina, domaći proizvođači sireva i raznih delikatesa će svojim gurmanlucima takođe počastiti posetioce, a u svemu će uživati i najmlađi posetioci, jer će moći da se zaslade ručno rađenim sladoledima i slatkišima, burgerima, pecivima i drugim ukusnim zalogajima.

Foto: Foto/Ivana Čutura

S obzirom da se još uvek nisu stekli uslovi za održavanje koncerata, magična atmosfera Botaničke bašte će biti začinjena dobrom akustičnom muzikom na nekoliko punktova, kao i nastupima plesnih grupa. Muzički punktovi će biti podeljeni po žanrovima tako da će se svirati džez, evergreen hitovi, strana pop i filmska muzika, najlepša dela klasične muzike, a igraće se swing i rockabilly.

Foto: Foto/Ivana Čutura

Štandovi sa vinima i drugim proizvodima će biti raspoređeni na propisanoj udaljenosti kako bi izlagači i posetioci bili na bezbedni, a na velikim zelenim površinama Botaničke bašte će biti postavljeni lejzi begovi i ćebići za sedenje, čemu se posebno raduju deca. Takođe će biti primenjene sve neophodne epidemiološke mere, što će omogućiti maksimalnu bezbednost posetilaca.

Foto: Foto/Ivana Čutura

Ulaznice za ovogodišnji Wine Garden se mogu kupiti od srede 26. maja na biletarnici Botaničke bašte i preko ticket servisa Tickets.rs i Gigs Tix. S obzirom da je, zbog epidemiološke situacije, izmenjena koncepcija manifestacije i cena ulaznice je korigovana na simboličnih 800 dinara. Ulaznica podrazumeva jednokratno neograničeno vreme boravka u Botaničkoj bašti i besplatne degustacije vina i drugih proizvoda koji će se naći u ponudi.

Foto: Foto/Ivana Čutura

Zbog maksimalnog ugođaja i epidemioloških mera broj karata je limitiran, a više informacija se može pronaći na sajtu www.winegarden.rs i facebook stranici winegardenbelgrade.

Foto: Foto/Ivana Čutura

Organizator:         

Udruženje Vinski maraton

Uz podršku:

• Grada Beograda

• Turističke organizacije Beograda

• Privredne komore Srbije

• Botaničke bašte „Jevremovac“

#Botanička bašta

#Wine Garden