AKTUELNO

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić je ovog jutra posetio najstariji bazen u Beogradu, koji ove godine proslavlja 60 godina rada.

Kako je istakao, u godini za nama, bazen je renoviran, a ono što je najavio kao novu investiciju, jeste dečiji bazen, međutim, kako bazen zbog radova ove sezone ne bi radio, radovi će sačekati kraj sezone, kada će radnici moći neometamo da rade.

Foto: TV Pink Printscreen

Mi smo ovaj bazen prošle godine renovirali, sa preko milion evra, promenili smo školjku, kupili ležaljke i ostalo... - rekao je zamenik gradonačelnika.

Kako Vesić ističe, situacija sa koronavirusom u odnosu na prošlogodišnju jeste dosta bolja, obzirom na odličan odziv na vakcinaciju. On takođe dodaje da će bazen raditi pnom parom, gde će, pored dnevnih, biti organizovana i noćna kupanja, sa idejom da se uvedu i jutarnja, kako bi građani Beograda bili u boljoj kondiciji.

Foto: TV Pink Printscreen

- Bazen prima 2.500 ljudi dnevno, ali ćemo ići sa smanjenim kapacitetom, sa 50 odsto. Prošle godine smo išli na 30 odsto, što znači da je sada bolje, obzirom na uspešnu vakcinaciju - objasnio je Vesić.