AKTUELNO

Zamenik gradonačelnika obišao je Udruženje građana Animal rescue Serbia i tom prilikom uručio ključeve prostorija koje će ovo udruženje ubuduće koristiti za svoje potrebe.

Posle iseljenja iz BIGZ-a, Animal reskju Srbija dobila je prostor od 500 kvadratnih metara u Rakovici za svoje potrebe od grada Beograda. Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda, izjavio je da je Grad Beograd prvi put stao institucionalno iza ove organizacije.

Foto: Beograd.rs

- Na ovaj način pokazujemo da Grad želi da stane iza svake organizacije koja je društveno-korisna. Imamo “Veterinu Beograd”, našu zvaničnu instituciju koja ima svoje azile i ovlašćena je po zakonu, ali je važno da postoji i inicijativa pojedinaca, nevladinih organizacija, kojima se dopunjuje čitav sistem i čine da naše životinje budu bezbednije – izjavio je Vesić za TV Pink.

Foto: Beograd.rs

U Beogradu ima oko 50.000 pasa, a nažalost nisu svi odgovorni prema svojim ljubimcima.

- Naš sledeći posao je da tokom jeseni pokrenemo veliku raspravu u javnosti o odgovornom vlasništvu. Želimo da promenimo zakonske propise i da oni koji su odgovorni prema svojim ljubimcima za to budu i nagrađeni, a oni koji su neodgovorni, da shvate da nemaju prava da se tako odnose prema živim bićima – kaže zamenik gradonačelnika.

Grad Beograd će, kaže, nastaviti da podržava ovakve organizacije.

Foto: Beograd.rs

Aleksandar Gavrić, predsednik Animal reskju Srbija, zahvalio je Vesiću i Gradu Beogradu na podršci.

Foto: Beograd.rs

- Ovo je prvi put da je jedna ovakva organizacija dobila ovakve uslove za rad. Ovaj prostor nam je mnogo bolji i napokon ćemo imati svoj prostor za edukaciju i organizovanje kongresa – kaže Gavrić za Pink.

#Aleksandar Gavrić

#Animal Rescue Serbia

#Goran Vesić