AKTUELNO

Grad Beograd danas je isplatio subvencije za prvih 765 roditelja čija deca pohađaju prvi i drugi razred osnovnih škola, a koji su se prijavili na konkurs za dobijanje bespovratnih subvencija u visini cene četiri udžbenika koje Grad dodeljuje besplatno.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić rekao je za Tanjug da su subvencije za udžbenike iz srpskog jezika, matematike, predmeta Svet oko nas i izabranog stranog jezika uplaćene roditeljima čija deca idu u prvi i drugi razred, a koji su se na konkurs prijavili 20. avgusta.

"Nastavićemo svaki dan da ispaćujemo subvencije za preko 18.000 roditelja koji su se do sada prijavili na javni poziv Fondacije za mlade talente", rekao je Vesić.

On je pozvao roditelje čija deca pohađaju prvi i drugi razred da se prijave na konkurs Fondacije za mlade talente, koji je otvoren do 30. septembra, kako bi ostvarili svoja prava i dobili novčana sredstva za četiri udžbenika, a čija je cena, u zavisnosti od izdavača oko 6.000 dinara.

"Da bi dobili ta sredstva potrebno je da roditelji uzmu potvrdu u školi da im dete pohađa prvi ili drugi razred, pošalju očitanu ličnu kartu i kopiju platne kartice sa brojem žiro računa", rekao je Vesić i dodao da je njegova preporuka da se roditelji na konkurs prijave onlajn.

Autor:

#Goran Vesić