AKTUELNO

Gledajte 12 najboljih Belmondovih filmova.

Flancuski glumac Žan-Pol Belmondo, simbol je jednog vremena. Čovek koji je živeo kako je želeo; zvezda i ikona. Romantični junak svetskog filma, spontan i šarmantan. Preminuo je u 88 godini života u miru, u svojoj kući u Parizu. Filmska legenda Alen Delon predvodio je veliki broj svojih kolega i Francuza na sahrani i poslednjem oproštaju od glumca Žan-Pola Belmonda.

Belmondov značaj na svetsku kinematografiju je veliki i u njegovu čast PINK CLASSIC posvetiće mu dvadesetčetvoročasovni maraton. Od osam ujutru u petak 17. septembra, pa sve do subote 18. septembra u osam ujutru, na kanalu PINK CLASSIC prikazivaće se filmski maraton u čast glumca Žan-Pol Belmonda. Publika će imati priliku da pogleda dvanaest filmova koji predstavljaju kičmu njegovog opusa i čine ono najvrednije što je Belmondo ponudio publici u preko pola veka dugoj karijeri,

SATNICA BELMONDOVIH FILMOVA NA KANALU PINK CLASSIC:
08h - "Do poslednjeg daha"10h - "Vreli asfalt"12h - "Žena je žena"14h - "Leon Moran, sveštenik"16h - "Kartuš"18h - "Doušnik"20h - "Ludi Pjero"22h - "Naslednik"00h - "Veličanstveni"02h - "Nepopravljivi"04h - "Strah nad gradom"06h - "Profesionalac"

“Moje životno delo, pre svega, su moje ljubavi, žene koje sam voleo, moja deca i unuci, i to što sam uvek imao snage da se zaljubim”, govorio je velikan, kome se francuska kinematografija odužila tako što je pre jedanaest godina dobio Zlatnu palmu na kanskom festivalu za životno delo.

Autor: S.P.

#Film

#Filmski maraton

#Maraton

#Pink Classic

#filmovi

#Žan-Pol Belmondo