AKTUELNO

Njena biografija je impresivna!

Biljana Ristić, nekadašnja mis Jugoslavije, važi i dan danas za jednu od najlepših žena na ovim prostorima. Iako se ne eksponira previše u javnosti, Biljana i dalje privlači pažnju, a mnogi smatraju da je u mladosti živela pravi holivudski scenario!

Foto: Printscreen YouTube/STUDIO BULEVAR

Biljana je diplomirala filologiju, a najlepša Jugoslovenka postala je 1972. godine kada je osvojila tada izuzetno prestižnu titulu mis. Nije bilo lako poneti epitet najlepše u zemlji koja je tada brojala 22 miliona stanovnika i gde je lepih devojaka bilo na pretek od Vardara pa do Triglava. Starije generacije pamte je po brojnim imitacijama i šou-programima, koje je snimila sa Minimaksom, Sedmoricom mladih, a svaki novogodišnji program bio je nemoguć bez njenog Miljana Miljanića, Merlin Monro ili Tine Tarner. 

Menjala je boju kose, ali uvek je izgledala doterana i tip-top. Živela je na raznim stranama sveta još kao klinka jer joj je otac bio diplomata. U jeku uspešne TV karijere udala se za tada najmoćnijeg čoveka TV Beograd i YU medija - Dušana Mitevića, kojem je podarila sina biblijskog imena Adam koje je za ta vremena bilo izuzetno retko i neuobičajeno u našoj sredini. 

Zbog sina su napustili Srbiju 1999. godine i otišli u Budimpeštu. Po povratku je medijima Biljana ispričala da su morali da odu jer su im pretili da će im oteti sina. Kako bi ga zaštitili, napustili su Beograd, a svega 10 meseci kasnije Dušan je preminuo. Biljana je nastavila život u Budimpešti i borila se sama sa svojim sinom. Danas živi na relaciji Beograd – Budimpešta, a Adam je uspešan fotograf i reditelj.

Kako Biljana danas izgleda otkrila je Marijana Mateus, kada je objavila fotografiju sa njom na svom Instagram profilu, a ono što su mnogi komentarisali jeste da Biljana izgleda bolje nego ikada.

Foto: Instagram.com/marijanamateus

Autor: N.V.

#Biljana Ristić

'