AKTUELNO

Podelila je za naš portal iskustva sa ovim opakim virusom.

Lepa voditeljka Nacionalnog dnevnika na televiziji Pink Nina Radulović zaražena je opakim virusom korona. Ona je za naš portal otkrila kako izgleda njena borba.

Što je najgore, ne znam još da li imama koronu, ja se jesam testirala, ali mi nisu stigli ti rezultati. To je bilo u ovom periodu kad je bilo prebukirano, ali ja nikog ne mogu da krivim. Taj kontrolni bris ću imati za nekoliko dana, pa ću znati. Imala sam sve simptome, vodili su me kao kovid pacijenta, nema šta, ne zanosim se uopšte da je bilo šta drugo - rekla je Nina, a onda objasnila kako se trenutno oseća:

Foto: Jelena Simonović

Osećam se kao da me je udario kamion, pa se još i u rikverc vratio. Došla sam kući, pustili su me iz bolnice, popravila mi se krvna slika, povukla su se ta upalna mesta koja su bila na plućima, uz pomoć udarničke terapije, sad ja nastavljam terapiju kod kuće. Osećam se slabo, to je specifičan osećaj da vas boli svaka dlaka na telu, sve vam je napor. Čudno stanje. Korona nije virus, to je otrov, kao da ste se otrovali nečim najgorim. Osećam se slabo i teško mi je da pređem iz jedne sobe u drugu, ali dobro je bar da više nisam u bolnici.

Voditeljka kaže da je u bolnici bila šest dana jer je imala upalu oba plućna krila, ali da su nega i pažnja koju je dobila od lekara i celog medicinskog osoblja neverovatni.

Ja sam u bolnici bila šest dana. Na vreme sam se javila i to i jeste suština. Ovo je pravi momenat da se kaže, mi koji smo prošli to možemo da apelujemo na one ljude koji osećaju prve simptome, da se ne plaše bolnice, nego da se plaše samoće i mraka u svoje sobe, jer tu se razvijaju gadosti koje posle mogu da izazovu fatalan ishod. Uslovi u našim bolnicama su potpuno u redu, mi smo tamo svi isti, lekari su toliko divni, ne samo lekari nego čitavo bolničko osoblje. Od one ženice koja se trudi da svakodnevno održava higijenu, pa do načelnika odeljenja, svi su brižni. To je 24 sata borbe sa zaista teškim slučajevima. Ja bih apelovala na vreme da se jave odmah, čim osete i grebanje u grlu, stvarno su svi simptomi signal za odlazak kod lekara, ne treba čekati. Posebno moram da se zahvalim doktorki Mariji Zdravković, direktorki bolnice, ona je žena heroj nad sudbinom. Ona daje sve od sebe da 300 bolesnika u Kliničko bolničkom centru Bežanijksa kosa budu najbolje moguće negovani. Svi su divni, moram da ih pomenem, oni drže sistem da opstane.

Nina dodaje da ne zna gde se zarazila, te da niko iz njene okoline nema simptome korone.

Foto: E-Stock/Jovan Jovanović

Ne znam gde sam se zarazila, jer ja sam tih dana bila samo na poslu i kod kuće. Ni sa kim se nisam viđala, dete je tih dana bilo kod oca, nisam odlazila ni kod mojih roditelja, uspela sam da ih zaštitim, da ne zarazim sve oko sebe. LJudi koji me poznaju se čude kako sam se zarazila, ja sam vrlo revnosna, ali verovatno je postojao neki trenutak nepažnje, čovek mora da jede, da pije, da se uhvati za neku kvaku... Ne znam od koga sam dobila, oko mene niko nema, sa kim sam ja bliska, a tih dana kada su mi se razvili simptomi gotovo se ni sa kim i nisam viđala - rekla nam je voditeljka i otkrila da se za sada nalazi u kućnoj izolaciji i da još neko vreme sigurno neće moći da se vrati svojim svakodnevnim obavezama:
Ja moram da budem u karantinu dok ne dobijem dva negativna testa. Slušam sve preporuke lekara. Ovaj virus može da se preleži i više puta, a meni ne treba da mi se to desi. Sad sam sama kod kuće, trudim se da živim zdravo, da spavam i da se odmaram - rekla je Nina za naš portal.

Autor: R.L.

#Nina Radulović