AKTUELNO

Njegova smrt veoma je potresla domaću javnost koja ga i danas pamti po savršeno odigranim ulogama.

Milenko Zablaćanski bio je legendarni srpski glumac koji je svojom glumom osvajao gledaoce u brojnim serijama, predstavama i filmovima. On je svojim ulogama u domaćim serijama ''Srećni ljudi'', ''Porodično blago'', ''Stižu dolari'' gledaoce zasmejavao do suza. Publika je posle Milenkove smrti imala priliku da ga poshumno vidi u seriji "Bela lađa", a njegova smrt potresla je domaću javnost.

Foto: Printscreen

Petog januara 2008. godine dok se kretao ka Užicu došlo je do saobraćajne nesreće kada je vozač iz suprotnog smera uleteo u njegovu traku. Usled sudara, Zablaćanski je zadobio teške povrede glave i smešten je u Užičku bolnicu u nesvesnom stanju. Petar Šišović, stomatolog iz Užica koji je udario u vozilo u kom se kretao glumac, izjavio da je udario u automobil Zablaćanskog kako bi izbegao automobil koji je iz suprotnog smera išao na njega.

Pošto mu se zdravstveno stanje nije poboljšalo i nije se budio iz kome, Milenko Zablaćanski je nekoliko dana kasnije helikopterom prebačen na lečenje na Vojnomedicinsku akademiju u Beogradu gde je preminuo 22. januara.

Foto: Printscreen

Milenko je sahranjen 25. januara 2008. u Aleji zaslužnih građana na beogradskom Novom groblju. Preminuo je u 53. godini, a iza sebe je ostavio suprugu Snežanu i sinove, Nikolu i Ivana.

Autor: M. K.

#Milenko Zablaćanski

#glumac

'