AKTUELNO

''Već u kolima shvatila je šta joj se desilo. Saputnicima je rekla da je slomila vrat!''

Legendarni Đorđe Balašević koji je preminuo 19. februara, jednom prilikom ispričao je bolnu priču, kada je njegova ćerka Jelena Beba Blašević doživela strašnu saobraćajnu nesreću 1998. godine.

Foto: Beta/Dragan Gojić

Auto se prevrnuo na krov. Vratni pršljenovi su ispali iz kičmenog stuba. To je stvorilo otok na kičmenoj moždini i totalnu oduzetost svih udova. Već u kolima shvatila je šta joj se desilo. Saputnicima je rekla da je slomila vrat - ispričao je svojevremeno Balašević.

Blaševićeva ćerka imala je ozbiljne povrede, a te večeri kada se dogodila saobraćajna nesreća, zbog jedanog susreta Bebi je jedino rešenje bilo da ponovo hoda

Foto: Instagram.com/lolabalasevic

Čini mi se da nikad nisam bila razumnija nego tad. Sudbina je poslala automobil u kom se nalazio momak koji je te večeri diplomirao medicinu. Čučnuo je pored mene u travu i na moje pitanje: "Da li ću moći da hodam?", rekao je: "Hoćeš". Od tog trenutka nisam verovala ni u jedno drugo rešenje - ispričala je Beba svojevremeno.

Kada je stigla u bolnicu, prognoze su bile potpuno obeshrabrujuće. Pacijenti sa takvom povredom vratnog dela kičme praktično se nikad ne oporave. Ipak, Jelena je 8. marta 1999. kući otišla hodajući.

Mama i ja smo bile same u sobi i rekla sam joj da želim da ustanem. Pridržala me je i uspela sam. Zagrlile smo se i počele da vrištimo od sreće. Nije mogla da mi pomogne neka skupa operacija ili lek. Od roditelja sam dobijala ono što mi je najviše i trebalo. Neograničene količine ljubavi - ispričala je ona svojevremeno.

Foto: Facebook.com

Podsetimo, Đorđe je preminuo 19. febrauara, na Infektivnoj klinci u Novom Sadu, gde se prethodnih dana lečio od upale pluća.

Đorđe Balašević rodio se 11. maja 1953. godine u Novom Sadu. Bio je član grupa Žetva i Rani mraz, a 1982. je započeo solo karijeru. Ukupno je objavio 12 albuma.

Glumio je u nekoliko televizijskih serija, za koje je pisao i muziku. Singl "Računajte na nas", iz perioda dok je bio član Ranog mraza, postigao je veliku popularnost u socijalističkoj Jugoslaviji i ostao je popularan među jugonostalgičarima.

Glumio je u nekoliko televizijskih serija, za koje je pisao i muziku. Singl "Računajte na nas", iz perioda dok je bio član Ranog mraza, postigao je veliku popularnost u socijalističkoj Jugoslaviji i ostao je popularan među jugonostalgičarima.

Foto: Tanjug/Dragan Stanković

Autor: M.M.

#Jelena Beba Balašević

#Đorđe Balašević