AKTUELNO

Osim Beograda, omiljena lokacija Karića je i Crna Gora, odnosno Herceg Novi, gde su i ranije imali kuću, koju su prodali 2008. godine.

Bogoljub Karić proširio je spisak nekretnina u svom vlasništvu. Biznismen privodi kraju radove na izgradnji luksuznih apartmana u Herceg Novom, u mestu Topla u koje je uložio približno deset miliona evra... Pored toga, njegov sin Nebojša uveliko gradi vilu na Dedinju od tri hiljade kvadrata za koju je dao oko tri miliona evra.

Poznato je da su Karići jedni od najimućnijih porodica u Srbiji, te da poseduju veliki broj nekretnina. Osim Beograda, omiljena lokacija im je i Crna Gora, odnosno Herceg Novi gde su i ranije imali kuću koju su prodali 2008. Pre nekoliko godina, kada se vratio u Srbiju, Bogoljub je odlučio da izgradi porodični objekat u Herceg Novom, odnosno u Toploj, u blizini Zavičajnog muzeja.

Foto: TV Pink Printscreen

U pitanju je luksuzna vila koja se prostire na 1.900 metara kvadratnih i koja sadrži deset apartmana, pomoćnu kuću, a napravljen je i bazen pored velikog dvorišta. Gradnja, koja je počela pre otprilike četiri godine, privodi se kraju, te će Karići moći da uživaju u svom letnjikovcu već ovog leta. Interesantno je da Bogoljub ne planira da izdaje apartmane, već da se tu okupi njegova mnogobrojna porodica - deca, braća i sestre, njihova deca, prijatelji. Upravo zato je rešio da sagradi deset apartmana kako bi svaka porodica imala svoju privatnost i komfor, a da opet budu blizu jedni drugih.

Karići su inače jako vezani za Herceg Novi, a pre Bogoljubovog odlaska u Rusiju, tamo su redovno boravili. U međuvremenu su tamo iznajmljivali smeštaj ili boravili u hotelima, ali sada konačno imaju svoj dom.

Kuća je ograđena kapijom i video nadzorom, a svaki od deset apartmana ima svoju terasu opremljenu baštenskim nameštajem. Karić je u ovu investiciju uložio oko deset miliona evra, a još pola miliona je dao za opremanje prostorija i nameštaj je već počeo da stiže.

Foto: TV Pink Printscreen

Navodno, po pisanju crnogorskih medija od pre nekoliko godina, Bogoljub planira da izgradi i ugostiteljski objekat za koji se čekaju papiri.

Pored ove nekretnine, porodica biznismena se širi i u Beogradu. Njegov sin Nebojša privodi kraju izgradnju vile na Dedinju, tik pored vile "Jelena". Nakon što se naslednik Karića oženio izabranicom Ksenijom pre tri godine, u dogovoru sa ocem je počeo rad na svom domu. Budući da Nebojša ima poslovne obaveze u inostranstvu i da tamo boravi sa porodicom, nije mu se žurilo sa izgradnjom. Ipak, radovi su pri kraju i ostali su neki od sitnijih detalja da se završe kako bi mogli da se usele.

Foto: Promo

Inače, ova vila od tri hiljade kvadrata ima dva sprata, pomoćnu kuću, bazen, a trenutno se radi na izgradnji garaže. Za ovu nekretninu Nebojša je dao oko tri miliona evra, a nameštaj je naručen iz inostranstva.

Autor: M.K.