AKTUELNO

Razvezao jezik!

U novom ''Vikend Jutru'' sa Jovanom Jeremić pred milionskim auditorijumom televizije Pink, dušu je otvorio jedini naslednik legendarne hitmejkerke Marine Tucaković, Milan Laća Radulović.

Javnost je mesecima čekala na ovaj trenutak kada će Laća konačno javno progovoriti o majčinoj borbi sa opakom bolešću, i svemu kroz šta je prolazila, ali i periodu kada je njegova porodica saznala sa bolest.

Najbližim prijateljima nismam hteo da kažem za maminu bolest. Saznali su iz medijia. Da ne bi bili u fazonu ''Je l ti treba nešto?'', a šta može da mi treba u tom trenutku? Naravno, kao pravi prijatelji, Čola, Boki 13, kuma Marina... Mama je tada imala telefon i odgovarala je na poruke, nju su više zvali nego mene. Zvali su je mnogo kada su saznali, možda čak i previše - priča Milan.

Foto: Pink.rs

Pisala je pesme i tada, ali u trenutku kada je primljena u bolnicu... Ona je bila pomirena sa tim, nije bilo padanja. Tek posle su sejavile neke depresivne faze, ali njen duh ju je čuvao i poživeo. Pisali smo, imali komunikaciju i radili u bolničkoj atmosferi. Nema plakanja, boriš se. Nema ni tuge, pomiriš se i ideš dalje.
Nikad mi se nije mešala u posao, od malih nogu sam učio od nje, ali tek u 28. sam savladao zanat. Talenat nije dovoljan, najteže je napraviti komercijalnu pesmu. Moja majka se u tom maniru ne može prevazići, kao ni Đorđe Balašević u svom maniru. Oni zaslužuju da budu u čitankama za par godina. - dodaje on.

Foto: TV Pink Printscreen

Osvrnuo se i na pomoć prijatelja i saradnika u trenucima kada su prolazili kroz najteži period sa Marinom:

U tim momentima ne očekuješ da se neko angažuje, sluđen si, grabiš i ako ti treba pomoć ti je tražiš. Zašto bi bilo ko imao potrebu da da pomoć, ali ako nisu pomogli na finansijski način, pomogli su na neki drugi način.

Foto: E-Stock/Časlav Vukojičić, Pink.rs

Mnogo se pričalo i spekulisalo o sahrani njegove majke, a mediji su navodili i da je došlo do incidenata kada je Laća praktično oterao Svetlanu Cecu Ražnatović, Milana Kalinića i Sašu Matića sa groblja. Laća ovom prilikom otkriva istinu o događaju.

Apsolutno nikakvih incidenata nije bilo. Samo je bilo pravila, mama je umrla od kovida, pa smo rešili da na porodičnom nivou svedemo to na mali krug ljudi. Ne možeš zabraniti ljudima d ane dođu na sahranu, ali smo apelovali na ljude da ne dođu na sahranu. Taj spin je nastao kada sam ja prišao određenoj grupi, rekao da dođu da postave cveće kada se završi pokop. Nakon 40 dana svi će biti pozvani, tako sam im rekao. Nikome nije bilo zabranjeno da prisustvuje. Ne bi bilo hrišćanski da nekome braniš takvu stvar. Ispade da sam ja Marija Kulić bio na sahrani, nisam bio. To je bio dostojanstven čin, kada sam sahranio svoju majku, a da se tako ponašam, zakopao bih samog sebe od sramote - otkriva Laća.

Autor: M.M.