AKTUELNO

Dušan Kostić bio je popularni pevač narodne muzike. Preminuo 13. maja 1996. godine, a njegova smrt obavijena je velom misterije i nakon skoro 30 godina.

Naime, pevač je tog dana viđen kako skače preko ograde Pančevačkog mosta, između stubova 39 i 41, nakon čega nikada više nije viđen.

Međutim, ono što je izazvalo opštu sumnju, jeste činjenica da je jedini očevidac pevačevog samoubistva bio radnik ŽTP, koji je policiji rekao da ipak nije siguran da je čovek koji je tog dana izvršio samoubistvo zapravo Kostić.Telo nastradalog autora hita "Sačuvaj tajnu", nikada nije pronađeno, što je bilo sasvim dovoljno da se u javnosti pojavi crv sumnje. Dugo nakon ovog dana pričalo se o incidentu, a priča je dobila i nekoliko verzija.

Foto: Printscreen YouTube

Prema jednoj verziji, Duško je ubijen, a njegovo samoubistvo je iscenirano da bi se zločin prikrio. Bilo je i onih koji su verovali da je pevač bio u depresiji kada se ubio jer nije mogao da vrati slavu. Treća verzija, pak, sigurno je i najčudnija, Duško je sam iscenirao samoubistvo, nakon čega je zbog ogromnih dugova pobegao iz zemlje i ostavio porodicu.

Ono što je ipak najčudnije u celoj ovoj priči, jesu anonimna pisma koja su stigla u isto vreme na tri adrese, najbližim članovima Dušanove porodice sa identičnom porukom: "Mnogo vas volim, oprostite mi". Pismo nije imalo markicu i potpis.

- U celom slučaju ima mnogo nelogičnosti. Jedini svedok navodnog samoubistva nije siguran da je to bio Duško. On je izjavio da je samo video nekog čoveka kako skače - otkrila je Kostićeva supruga Nevenka svojevremeno.

Autor: Pink.rs