AKTUELNO

Kralj narodne muzike dobio je nagradu o kojoj sanjaju mnogi pevači.

Prvi put posle 1990. godine u Beogradu je Savez estradno muzičkih umetnika Srbije u saradnji sa Samostalnim sindikatom estradnih umetnika i izođača Srbije organizovao dodelu nagrada a glavna priznanja večeri – titula istaknutog umenika i godišnja nagrada otišle su u ruke Šabana Šaulića.

Foto: Promo

Kralj folka postao je tako dobitnik dve prestižne nagrade i to u obe glavne kategorije primivši priznanje od predsednika udruženja Dragiše Golubovića. Osim Šabana, nagradama su se na sednici priređenoj u svečanoj sali na Trgu Nikole Pašića ovenčali i Dragana Mirković, Nada Obrić, Gale iz grupe ''Kerber'', Goca Lazarević, Aleksandar Sofronijević, Zorica Brunclik, ''Melos estrada'' i mnogi drugi pevači i estradni radnici ali i ministar Aleksandar Vulin.

- Ja nisam dobio nagradu zbog svog pevanja jer je ono zaista gotovo nepodnošlivo, već zato što nagradu dodeljuje sindikat a mi smo ove godine učinili mnogo u saradnji sa njima za ostvarivanje prava estradnih umetnika. Srbija je prepoznatljiva po svojoj pesmi i krajnje je vreme bilo da se to i potvrdi – rekoa je Vulin koji je na pitanje kome bi on umetniku dao nagradu za životno delo, iako ona nije ove godine dodeljena, potvrdio mišljenje komisije:

Foto: Promo

- Svako bi to bio Šaban Šaulić, zbog svega što je učinio za našu muziku – rekoa je ministar Vulin dodavši da mu je omiljena pesma kralja folka ''Žal'' a da osim toga, iako preferira rok, voli i pesmu ''Pukni zoro'' i pevačicu Zoricu Brunclik.

Kralj folka zahvalio se u svojoj izjavi ministru.

Foto: Promo

- Drago mi je što je naš rad počeo da bude cenjen jer neki bivši ministri nisu vodili računa o nama sli sam siguran da će ministar Vulin učiniti sve što je u mnjegovoj moći da pomogne ne samo nama već i svim ljudima koji rade u ovoj zemlji. Ovom nagaradom, po mom mišljenju, ispravljena je neprevda stara dve i po decenije i samo se nadam da će ova udruženja nastaviti tim stopama i u budućnosti.

Inače, na samom događaju podeljenje su i brojne povelje i priznanja koja su otišla u ruke Ace Ilića, Bilje Jevtić, Goce Stojićević, Vere Matović, Saše Jakšića Žike, Emira Kusturice, Žike Nikolića ali i brojnih televizija, emisija, autora, muzičara i pevača.

Autor: B.R.

#Dragana Mirković

#Zorica Brunclik

#Šaban Šaulić

'