AKTUELNO

Nakon što je 80 mališana iz Zvečanske ispratio na more u Bijelu, vlasnik kompanije Pink International Željko Mitrović, obradovao je i 41 dete sa posebnim potrebama putovanjem na Rudnik.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, kaže da i dalje postoje kompanije i pojedinci koji imaju sluha za slične akcije, ali da je Željko Mitrović ovaj put “iskočio” ne samo što je ovo 12. put, već zato što on svaki put  pomera tu granicu, daje i ide na više.

Foto: TvPink Printscreen

- On daje dobar primer svima kako bi trebalo da se ophode i kako treba da pokažu neku svoju društvenu odgovornost. S jedne strane, deca su naše blago i nešto o čemu moramo da brinemo. Postoje deca bez roditeljskog staranja koja nikad nisu bila na moru. Željko je neko ko je i roditelj imao empatiju i osećaj, društvenu odgovornost da pomogne toj deci – kazao je Đorđević u Novom jutru TV Pink i dodao:

Radost te dece i očekivanje da što pre stignu tamo najbolje su opisale slike iz autobusa, kada su kretali, i njihova nestrpljivost.

Govoreći o nastavku humanitarnih akcija i inicijativi Fondacije za stipendiranje dece bez roditeljskog staranja, Đorđević kaže da Željko Mitrović ima mnogo ideja.

Foto: TvPink Printscreen

- Imamo dosta planova, on je poprilično ambiciozan i verujem da će to biti pozitivno. Mi ćemo i kao država da radimo dosta na tome, da položaj dece i briga o deci bude sve bolja i bolja – naveo je Đorđević.

Direktor Zavoda za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj Zoran Milačić kaže da je dobio fotografije dece sa Rudnika, da se na njima vidi da se deca divno provode.

- Poslali su nam prve slike, zahvaljuju se Željku što je sve to organizovao. Mi imamo dovoljan broj donatora, koji su odgovorni i koji žele da pomognu, međutim, ovo je specifično jer traje u kontinuitetu i zato što mi na to možemo da računamo iz godine u godinu. Takvih donatora je malo i zbog toga mi povremeno apelujemo da je deci, ne materijalna pomoć, nego druženje sa njima, razumevanje da još neko razmišlja o njima, to im puno znači – ocenio je Milačić.

Pročitajte još: JOŠ JEDAN HUMAN GEST! Željko Mitrović ispratio mališane sa posebnim potrebama na Rudnik: Naredne godine proširujemo akciju na celu Srbiju! (FOTO+VIDEO)

Foto: TvPink Printscreen

Kako kaže, u toku je proces kompletne rekonstrukcije svih objekata, kojih u okviru Zvečanske ima šest u Beogradu.

- Do sada su kompletno renovirana dva, a preostala četiri se planiraju tokom ove i sledeće godine. Tako da će deca, što se tiče prostornog ambijenta imati sasvim zadovoljavajuće i natprosečne uslove za rast i razvoj – kazao je Milačić.

Više o ovoj i drugim temama saznajte u videu koji sledi:

#Zoran Đorđević

#deca

#Željko Mitrović

'