AKTUELNO

Serafim Protosinđel Petković iz manastira Svete Trojice, šerovao je jutros na Fejsbuku da je njegova svetost u kritičnom stanju.

On je apelovao na sve korisnike društvenih mreža da se mole za zdravlje Irineja. Serafim Protosinđel Petković je ovu informaciju posle nekoliko sati nakon objave skinuo sa društvene mreže Fejsbuk.

Takođe, na poznatom crkvenom forumu pouke.org, neki od koristnika pišu da je njegova svetost u kritičnom stanju, kao i da je na aparatima.

Naš portal je pokušao da dođe do patrijarha Irineja, ali nije bio dostupan, dok su nam iz njegovog kabineta rekli da je od dobro, da je na godišnjem odmoru i da odmara u svojoj rezidenciji.

Foto: Printscreen Facebook/Серафим Протосинђел Петковић

Foto: Printscreen/pouke.org

Foto: Tanjug

Brojni čitaoci našeg portala kontaktirali su našu redakciju vidno uznemireni zbog vesti koja se širi društvenim mrežama, ipak neki od njih tvrde  da neko širi lažne informacije o zdravstvenom stanju Irineja.

Na crkvenim forumima je, takođe i objavljena vest da je patrijarh otkazao službu u manastiru Rakovica 27. avgusta, što nam je i potvrđeno iz tog manastira.

Njegova Svetost Patrijarh srpski Irinej (Gavrilović) rođen je u selu Vidova, kod Čačka, 1930. godine.

Na dužnost poglavara SPC je pristupio 2010. godine, nakon smrti patrijarha Pavla.

#Patrijarh Irinej

'