AKTUELNO

Tokom ove godine bće otvorena još dva kluba za starije, a grad će se truditi da u budućnosti ima više geronto domaćica, izjavio je gradski menadžer Goran Vesić

Gradski menadžer grada Beograda goran Vesić povodom 8. marta - Međunarodnog dana žena korisnicama kluba za starije "Vračar" u Sime Igumanova i geronto domaćicama poklonio je danas cveće.

''Grad ima 26 ovakvih centara, a tokom ove godine otvorićemo još dva - još jedan na Vračaru u Ulici Prote Mateje i na Rakovici'', rekao je Vesić dodajući da grad izdvaja oko 10 miliona dinara za rad tih centara. Navodeći da Beograd ima 377.000 penzionera i da spada u starije gradove u Srbiji, on je istakao da se zrelost jednog društva meri po tome kako se brine o najstarijima i najmlađima.

Gradski menadžer je istakao i da u Beogradu ima 650 geronto domaćica. ''To su divne žene koje brinu o najstarijim licima koja su iznemogla i kojima je potrebna takva vrsta pomoći. U ovom trenutku imamo oko 2.630 starih lica o kojima brine 650 žena'', rekao je Vesić. On je istakao da je želeo da im se zahvalim za divan posao koji rade, jer taj posao ne može da se plati nikakvim parama jer se radi, pre svega, o ljubavi i pažnji. ''

"Cenimo ono što rade i kao grad ćemo se truditi da imamo više geronto domaćica, odnosno, više žena koje rade takav posao'', rekao je Vesić dodajući da će se grad truditi da širi spektar pogodnosti koje daje starima. On je istakao i da je opština Vračar jedna od retkih opština koja ima široku ponudu za penzionere. ''Na Vraccaru živi više od 11.500 penzionera od čega je više od 7.500 žena. Ta opština je uložila jedan deo svog budžeta da obezbede besplatne programe za penzionere i to treba da bude putokaz i drugim gradskim opština šta treba da rade'', rekao je Vesić zahvalivši se predsedniku opštine Milanu Nedeljkoviću.

#Beograd

'