AKTUELNO

Predsednik skupštinskog Odbora za KiM Milovan Drecun istakao je da su mere zabrane koje je uvela Vlada Srbije, kao i policijski čas borba za zdravlje ljudi i za njihove živote i naglasio da tu borbu moramo da dobijemo kolektivno.

Kako naglašava, da bi kolektiv dobio borbu, svaki pojedinac na sebe mora da preuzme deo odgovornosti.

-Što budemo odgovorniji to će se brže završiti ovaj rat sa tim nevidljivim neprijateljem, a pobedili smo jednog nevidljivog neprijatelja 1999. godine - podsetio je Drecun i dodao da je presudno u obaranju tog nevidljivog bio ljudski faktor.

Foto: TV Pink Printscreen

- I ovde je ljudski faktor bitan, svest građana šta se dešava je važna, i da shvati da je važno sve ono što Vlada donosi kao mere da se zaustavi širenje zaraze, a imamo i pomoć naših kineskih i dragih priajtelja - rekao je Drecun za Pink.

-Kada pogledate šta se dešava u nekim evropskim zemljama i kada vidite pravu katastrofu, onda shvatate da je odgovornost svakog od nas da savladamo ovaj virus - napomenuo je on.

Kako je naglasio, većina zemalja u svetu je pogođena time, tako da ne bi rekao da je biološki rat i da je ovo bolest koja mora da se savlada.

- Sreća što nismo bankrot država kao 2000.te, nego jaka država sa novcem u kasi pa može da preduzima mere i sva sreće što smo uspešnim vođenjem spoljne politike uspeli da imamo takve priajtelje kao što je Kina - zaključio je Drecun.

Vojno-politički analitičar Vlade Radulović rekao je da uloga vojske nije samo čuvanje granica i rat, već je ovo što vojska čuva bolnice, treća misija vojske.

Foto: TV Pink Printscreen

- Apsolutno opravdavam ulogu vojske i odluku da se nađe ne samo ispred medicinskih centara, već i na ulicama i tu nema nikakve dileme. Nije Srbija jedina koja je izvela na ulice vojsku, već to rade i druge zemlje ne samo u Evropi već i širom sveta - naglasio je Radulović.

#Milovan Drecun

#Novo jutro

#Prelistavanje

#Tema

#Vlade Radulović

'