AKTUELNO

Dana 05.06.2020. godine Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je, nakon sprovedenih svih dokaznih radnji — saslušanja okrivljenih, ispitivanja oštećenih, svih svedoka događaja, kao i veštačenja povreda koje su zadobili oštećeni, podnelo Optužni predlog protiv U. A. i H.Ti.

Za njih je utvrđeno da su dana 14/15.05.2020. godine oko 00.00 časova u Beogradu na platou između ulica Njeroševa i Molerova, nakon intervencije policijskih službenika PS Vračar i Komunalne milicije, koji su okrivljene prethodno upozorili na ponašanje i izdali naređenje da se udalje iz kafića, u bašti susednog ugostiteljskog objekta napali i povredili advokata Goraka Petronijevića i Novicu Pekovića, bivšeg sudiju Vrhoviog kasacionog suda i Predsednika apelacionog suda u Novom Sadu, sada u penziji.

Oni su ih udarali rukama, nogama i stolicom, nakon čega su se udaljili sa lica mesta u nepoznatom pravcu, a ovim optužnim aktom je okrivljenima stavljeno na teret izvršenje krivičnog dela Nasilničko pokašanje iz čl. 344 st. 2 u vezi st. 1 KZ. 

Takođe, Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je predložilo da Prvi sud u Beogradu okrivljene, nakon izvedenih dokaza na glavnom pretresu, poglasi krivima, i da ih osudi na kazne zatvora u trajanju od po jedne godine, a oštećeni su se pridružili krivičnom gonjenju.

#Napad

#Sud

#advokati

#optužnica

'