AKTUELNO

Ministar je potvrdio ovu vest, ističući da je reč o nesporazumu.

S jedne strane je ohrabrujuće što se sve veći broj ljudi u Novom Pazaru javlja ne preglede, što ranije nije bio slučaj, ali s druge strane loša vest je da trend ne opada i da skoro trećina pacijenata koji se javljaju već imaju neke znake upale pluća, rekao je ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.

Naveo je da ima potvrdu da su dve osobe iz Sjenice preminule pošto nisu primljene u bolnicu u Užicu i dodao da je u pitanju nesporazum. Demantovao je i da je tročlana porodica u Tutinu preminula od kovida 19.

Rasim Ljajić je rekao da su u Novom Pazaru hospitalizovane 104 osobe, što je dobro, jer je pre nekoliko dana bilo 123 pacijenta na različitim odeljenjima.

Kako je istakao, dve najbolje stvari u lošoj situaciji su otvaranje kovid bolnice i to što trenutno ima veliki broj lekara - trenutno 42 lekara i srednjeg medicinskog osoblja zajedno.

Ljajić je rekao da danas odlazi 13 lekara, a dolazi novih 12. Ističe da se pokazala solidarnost onda kada je bila nephodna.

Komentarišući vest da su u Sjenici preminule dve osobe od posledica kovida 19, a koje nisu primili na lečenje u užičku bolnicu nakon čega su se sanitetom vratili u Sjenicu, Ljajić je reka da nažalost ima potvrdu da se to zaista dogodilo.

Naveo je da su mu iz bolnice rekli da je u pitanju neporazum i da su lekari u Užicu smatrali da u Sjenici postoji odeljenje za smeštaj kovid pacijenta. Ljajić je rekao da u Sjenici postoji odeljenje ali samo za one koji dođu sa sela, da prespavaju i da se potom transportuju u Užice ili Beograd.

Naglasio je da nema razloga da se bilo šta skriva.

Rasim Ljajić je, povodom vesti da je tročlana porodica u Tutinu preminula od kovida 19, rekao da mu se javio jedan član te porodice koji je laborant. On ga je zamolio da demantuje tu vest. Istakao je da njegov otac koji je imao 89 godina nije preminuo od kovida, kao ni majka (76), koja je preminula od posledica infarkta. Od kovida je preminula njegova sestra koja nije živela s njima i koja je bila u bolnici u Novom Pazaru.

#Novi Pazar

#Rasim Ljajić

#Sjenica

#Tutin