AKTUELNO

Da je na u sezoni pronaći mesto za parking na Kopaoniku, kao što stara poslovica kaže, kao naći iglu u plastu sena, sada je pokazala i najnovija statistika.

U celoj Srbiji najskuplji kvadrat garaže upravo je plaćen na ovoj planini i to fantastičnih 3,33 hiljade evra. Da, dobro ste pročitali, toliko u Beogradu košta kvadrat najluksuznijeg stana.

Najnoviji podaci Republičkog geodetskog zavoda za treći kvartal ove godine govore da je na Kopaoniku prodata garaža od 27 kvadrata za punih 90.000 evra. Poređenja radi, za toliki novac mogu se kupiti i luksuzne nekretnine u najelitnijih delovima prestonice. Za 90.000 evra može se pazariti i dobra kuća na dva sprata na obodima Beograda, a moze i 100 kvadrata stana na periferiji grada.

Foto: Tanjug/Nikola Anđić

Kopaonik je u najnovijem izveštaju o nekretninama po još jednom pokazatelju zauzeo prvo mesto. Na ovoj planini prodat je i najskuplji poslovni prostor u Srbiji i to po ceni od 7.168 evra. Inače, najskuplji poslovni prostor koji je promenio vlasnika, prodat je za više od milion evra na Vračaru u Beogradu.

Hektar u Šimanovcima više od milion evra

Odavno je poznato da su Šimanovci top industrijska destinacija što zbog dobre infrastrukture i blizine auto -puta, što zbog blizine Beograda i aerodroma. I upravo u Šimanovcima postignuta je rekordna cena zemljišta. Jedan kvadrat prodat je po ceni od 110 evra, što znači 1,1 milion evra za hektar.

Foto: Pink.rs

Poređenja radi, na teritoriji Novog Sada 3,8 hektara prodato je za 960.000 evra, dakle skoro četiri puta veća površina za manju cenu.

Istovremeno najviša cena poljoprivrednog zemljišta bila je u Novom Sadu gde je u Kaću kvadrat prodat za 25 evra, a najviša ugovorena cena u Kuli odnosno Ruskom Krsturu kada je 102 hektara prodato za 1,3 miliona evra.

#Cena

#Stanovi

#nekretnine