AKTUELNO

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić svečano je, presecanjem vrpce, otvorio "Ametek" biznis kampus u Subotici

Nakon presecanja vrpce Vučić je sa direktorom fabrike Draganom Nagulićem, ministrom privrede Goranom Kneževićem, ambasadorom SAD Kajlom Skotom, predsednikom pokrajinske vlade Igorom Mirovićem i predšednikom Skupštine Vojvodine Ištvanom Pastorom, obišao novi pogon.

Foto: Tanjug

- Ponosan sam na vaš vredan rada, na taj način će se širiti i Ametek, biće vas i dvostruko i trostruko više nego što vas je danas ovde u kompaniji. Želim vam više rada i veće plate - rekao je Vučić koji je dobio na poklon u Ametek biznis kampusu na poklon dobio dres Lebrona Džejmsa.

- Kao što su oni poželi Srbiji da bude uspešna, da što više znanja dvovedu u Srbiju i presnesu na naše ljude da zarađujemo na svom znanju - rekao je Vučić, koji se zahvalio američkoj ambasadi na podršci.

Vučić je rekao da će država završiti obaveze oko ipsilon kraka, mada nešto sporije - u ovoj godini biće gotovo pet kilometara , a do dok kraja 2019. bi trebalo da bude završeno svih 20 kilometara.Predsednik Srbije je dodao da je izdvojeno puno novca za obnavljanje škola, pozorišta u Subotici i dodao da mu je želja da se zadrže ljudi u tom gradu i pokažu  da ovde ima budućnosti za njih.- Ako radimo jednu desetinu koliko radi Lebron Džejms siguran sam da nas takva budućnost čeka - naveo je Vučić.

Kompanija Ametek, čije je sedište u Filadelfiji, ima godišnji promet od oko pet milijardi dolara i oko 50.000 zaposlenih širom sveta.

Foto: Tanjug

Han večeras stiže u Srbiju, sutra sastanak sa Vučićem u Vili Mir!

Reč je o globalnom proizvođaču širokog spektra motora, koji oko 40 odsto proizvodnje proda na američkom tržištu, a ostalo u Aziji i Evropi.

Vučić je ranije najavio novu američku investiciju u Srbiji kompanije Ametek, da će biti otvorena hala od 10.000 kvadrata i da će posao dobiti 500 ljudi.

Foto: Tanjug

Predsednik Vučić je najnovije pretnje albanskih političara s Kosova on je nazvao eskalacijom verbalne histerije.

Foto: Tanjug

-Mi to vidimo već 4 godine, znamo da su obmanjivali Međunarodnu zajednicu, to je sada da vidi kako će dalje na EU i svima drugima koji su učestvovali u pravljenju Briselskog sporazuma - istakao je Vučić, ocenivši da su to preteće poruke, ali da će na to Srbija odgovarati spokojno, jer poštujemo Briselski sporazum.

Na pitanje o naoružavanju, Vučić se zapitao zašto je njih sada briga kako se jedna suverena i nezavisna država naoružava i podsetio da su ranije govorili da su sve što Srbija nabavlja "kante".

-Kako to da nekoga brinu, odakle vam pravo da brinete šta će suverena zemlja da radi i kako da se naoružava? - zapitao je Vučić, dodajući da oni možda nešto planiraju, ali planovi su jedno, a realizacija je drugo.

Foto: Tanjug

-Oni samo neka budu jaki i veliki, ali na rečima, ali na delima im to neće biti dozvoljeno - rekao je Vučić.

Na pitanje da prokomentariše otvoreno pismo Aleksandra Rodića u "Kuriru", kao i natpise u tom listu da poseduje "Crvenu zvezdu", kao i da se Dinkić vraća u politiku, on je rekao da ne zna šta da odogovori, da ne želi da komentariše pismo i da je bilo "kratko i glupo".

Foto: Tanjug

-Pročitao sam to sedmo ili osmo otvoreno pismo koje je po običaju bilo kratko, ali glupo. U tom pismu sam po ko zna koji put diktator i ne znam šta još. Primetio sam da što više pišu o diktaturi, sve se više približavaju stilu Milovana Brkića. Sad imamo više, a ne samo jednog Milovana Brkića. Želim im sve najbolje i neću da im odgovaram. Na besmislice je najteže odgovarati. Zato mi ne pada na pamet da odgovaram na gluposti o Mlađanu Dinkiću, ili da sam vlasnik Crvene zvezde - rekao je Vučić.

- A zašto im smetam, to je već drugo pitanje i o tome ću da govorim. I to će daleko da se čuje. Zašto to sve rade i uz čiju podršku i pomoć, a imaću da pitam i neke političare koji se mešaju u unutrašnje stvari druge zemlje - istakao je predsednik Vučić.

-Podsetiću vas da Dinkić nije u Vladi Srbije od kada sam ja postao predsednik Vlade - nagalasio je Vučić.

#Aleksandar Vučić

#Subotica

'