AKTUELNO

Danas u Srbiji, ujutru slab mraz na severu i zapadu zemlje uz suvo vreme tokom dana sa sunčanim periodima. Na jugu i jugoistoku Srbije rano ujutru oblačno sa slabom susnežicom i snegom koji brzo prestaju. Zatim svugde suvo, a popodne i na jugu razilaženje oblaka sa sunčanim intervalima.

Vetar slab, ujutru promenljiv, a popodne jugoistočni. Pritisak oko normale. Minimalna jutarnja temperatura od -4°C na severu do 2°C na jugoistoku, a maksimalna od 5°C do 8°C. Malo hladnije može biti u Užicu i Požegi zbog moguće magle. Uveče suvo. Temperatura u 22h od 0°C do 4°C.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Beograd: U subotu ujutru slab mraz na obodu grada. Tokom dana suvo vreme sunčanim periodima. Vetar slab jugoistočni. Pritisak oko normale. Minimalna jutarnja temperatura 0°C, na obodu grada -2°C, a maksimalna oko 7°C. Uveče suvo. Temperatura u 22h oko 4°C.

Užički region: U subotu ujutru slab mraz i moguća magla po kotlinama. Tokom dana suvo sa sunčanim intervalma, mada se po kotlinama magla može duže zadržati uz hladnije vreme. Vetar slab istočni i severoistočni. Pritisak oko normale. Minimalna jutarnja temperatura od -2°C do 0°C, a maksimalna od 5°C do 7°C, po kotlinama sa maglom hladnije. Na Zlatiboru i Tari suvo uz sunčane intervale i najviše do 3°C.

Foto: Tanjug AP/Christopher Millette

Niš: U subotu ujutru oblačno sa slabom susnežicom koja brzo prestaje. Popodne razilaženje oblaka sa malo sunčanih intervala. Vetar slab, promenljiv ili istočni. Pritisak oko normale. Jutarnja temperatura 1°C, maksimalna do 6°C.

Vojvodina: U subotu ujutru slab mraz uz suvo vreme tokom dana sa sunčanim periodima i umerenom oblačnošću. Vetar slab, jugoistočni, u južnom Banatu umeren. Pritisak oko normale. Minimalna jutarnja temperatura od -4°C do -1°C, a maksimalna od 5°C do 8°C. Uveče suvo. Temperatura u 22h od 0°C do 3°C.

Vreme narednih dana: U nedelju novo naoblačenje donosi povremenu kišu, najpre severu i zapadu Srbije, a zatim i ostalim krajevima. Na planinama iznad 1200 mnv će padati sneg. Vetar slab južni i jugoistočni. Pritisak ispod normale. Minimalna jutarnja temperatura od 0°C do 4°C, a maksimalna od 5°C na severu Vojvodine do 12°C na jugu Srbije. Uveče kiša povremeno. Temperatura u 22h od 3°C do 6°C.

U ponedeljak i utorak hladnije i moguća je susnežica i vlažan sneg i u nižim predelima između ova dva dana uz formiranje snežnog pokrivača u utorak ujutru od 2 do 5 cm. U sredu ujutru mraz i ponegde magla, a tokom dana sunčani intervali uz porast temperature u odnosu na utorak.