AKTUELNO

Uspeh je kruna strategija na kojoj se naporno radilo prethodne četiri godine, izjavio je generalni direktor Telekoma Srbija.

Vladimir Lučić, generalni direktor Telekoma Srbija, izjavio je, sumirajući 2021. godinu, da su rezultati izvanredni i da su kruna strategije građene prethodne četiri godine.

- Iz nezavidne situacije došli smo dotle da smo prvi u svim uslugama. Ove godine završili smo proces akvizicije kablovskih operatera i spojili ih u Telekom, imamo više od milion optičkih priključaka, postavili smo rekord u izgradnji mobilnih stanica 4G mreže, prvi smo operator po kvalitetu treću godinu zaredom… - naveo je Lučić za “Novo jutro”.

Foto: TV Pink Printscreen

Pored svega toga, kako dodaje, ove godine potpisano je nekoliko strateških sporazuma koji će dodatno ojačati Telekom.

- Koliko god da smo ove godine bili uspešni, naredne ćemo biti još više – rekao je Lučić.

Direktor Telekoma pokazao je i grafikone koji jasno oslikavaju porast broja korisnika multimedije u prethodnih pet godina.

Foto: TV Pink Printscreen

- Sa nešto više od 400.000 korisnika 2017. godine, došli smo na više od 1.000.000 ove godine. Samo u zadnje tri godine dobili smo 600.000 korisnika, a broj i dalje raste – ističe Lučić za Pink.

Kada je reč o prihodima Telekoma Srbije, od 2018. oni značajnije rastu, a spajanjem kablovskih operatera ove godine, prihod Telekoma biće preko 109 milijardi dinara.

#Vladimir Lučić