AKTUELNO

Najpoznatiji modni kreatori Srbije, govorili su u Novom vikend jutru o načinu odevanja, kao i stilu političara Srbije, gde su, bili složni u ideji da je način odevanja zvaničnika izuzetno napredovao u proteklij

Igor Todorović modni kreator ističe da je estetioka važna, jer političari pored verbalnog manifesta moraju imati i taj odevni koji može da bude od koristi.

- Današnji modni politički jezik je dosta drugačiji u odnosu na pre deset godina. Setite se kako su izgledali nekada... Kako danas izgleda Kineski predsednik... Taj koncept koj liberalizacije je dopušten i prepoznat, i ona se prepušta politici koja to razume - naveo je Todorović.

Foto: TV Pink Printscreen

- Margaret Tačer, Oldbrajt nosi ogromno veliki broš, koji je upadljiv, neprimeren... Tačer je izgledala kao da je izašla iz Nekermanovog kataloga - govori Todorović.

Kako Todorović dodaje, i engleska kraljica jeste prepoznatljiva zbog jarkih boja, kako bi se, kako objašnjava osticala u masi.

- Dajana je na primer bila prva u toj masi, gde se modno izdviojila - kaže Todorović.

Snežana Dakić, novinarka, ističe da srpski političari izgledaju kao da imaju stiliste.

- Svaki političar u sutomobilu treba da ima rezervno odelo - rekla je Dakić.

Dakić navodi da ne treba preterivati u ekstravaganciji, jer može da se shvati suprotno.

Dakić dodaje da je za vreme Josipa Broza politički krem Srbije imao račun u Dioru, jer su, kako je maršal govorio, oni morali dobro da s epokažu u svetu.

Suzana Perić, modna kreatorka objašnjava da dress code koji je prisutan u svetu politike u poslednje vreme jeste izuzetan, što je slučaj i sa kežual kodom.

Foto: TV Pink Printscreen

- I Nedimović samo nije trebao one farmerke da obuče, trebao je malo da promisli - kaže Perić.

Kako dodaje, nemoguće je da svako u svakom trenutku dobro izgleda, i primereno bude obučen.

Vladanka Celić, modna kreatorka, navodi da svaki političar treba da se oblači prema funkciji kojom se bavi.

- Kada vidim Zoranu Mihailović sa karnerima i tufnama, to ne ide uz gradilište. Nedimović se oblači prema struci, tu je karirana košulja, džemper... Odlično! - kaže Celić.

Celić ističe da se i odevnim kombinacijama kao i bojama mogu slati poruke, kao što su to radile Melanija Tramp i Angela Merkel.

Foto: TV Pink Printscreen

Autor: