AKTUELNO

Povodom slučaja iz 2020. godine, kada je žena na ginekološkom pregledu saznala da nosi dve bebe, začete tokom iste nedelje u dva različita dana, dr Vanja Milošević, ginekolog GAK "Narodni front" kaže da ne postoji slučaj da je u pitanju isti otac, odnosno, kako kaže, da bi takva trudnoća bila moguća, moraju da postoje dva muškarca, odnosno dva odnosa.

Dr Milošević ističe da kada dođe do oplođenja dve jajne ćelije, postoji preduslov, odnosno da su u pitanju, kako kaže, dva oca, odnosno dva spermatozoida.

- Dva oca, jedan stomak - rekao je doktor potom.

Kako je naveo, u pomenutom slučaju, to moraju biti dva oca, a ne jedan.

- Koliko je to komplikovan proces... Mora nekoliko stvari da se desi u trenutku. Da žena bude u ovulaciji, da žena data ima odnos, i da spermatozoid prođe korz te jajovode. Trudnoća je zaista pobeda života. Jedan ginekolog je govorio da je to ređe nego da se dobije sedmica na loto - u - rekao je doktor.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako je rekao, takve trudnoće se vode kao "blizanačke" dok se ne ustanovi da je u pitanju reč o dve različite bebe, odnosno dva oca.

- Najčešće se desi da se trudnoća iznese kao blizanačka... Te trudnice potpadaju pod grupu visokorizičnih, zbog dva ploda, povećane telesne mase, šećer, povišen pritisak... - nabrajao je doktor.

Kako je objasnio, problemi se javljaju kod žena iznad 35 godina, ili je to vezano za genetsku predispoziciju.

Autor: