AKTUELNO

Milorad Vučelić, novi v.d. glavnog i odgovornog urednika Večernjih novosti, rekao je da je njegov dolazak u Novosti upravo znak da te novine idu putem spasavanja i izlaska iz krize.

Vučelić je dodao da je taj izlazak iz krize pre svega materijalni i finansijski i ti problemi su, kako je rekao, nastali zbog nekih poreskih dugova, kao i nerešenih odnosa sa štamparijom.

Foto: Pink.rs/Printscreen youtube

-Niz je problema, i ti problemi se rešavaju. To radi jedan vrlo uspešan čovek Srđan Muškatirović koji će imati moju pomoć. Država je u onoj meri koliko je ona i vlasnik, a to je negde 30 odsto, rešila da te probleme reši. Ja se neću baviti finansijama, već ću gledati da u onoj meri popravljam list, koji je veoma dobar, ali ga treba naravno popraviti, da malo aktiviram i naravno povećam uticaj Novosti. Povećam tiraž, a samim tim to bi uticalo i na finansije – rekao je Vučelić.

Foto: Pink.rs/Printscreen youtube

Nada Popović Perišić, dekan Fakulteta za medije i komunikaciju, ističe da je ovo pokušaj da se Novosti vrate na nivo na kome su bile.

Foto: Pink.rs/Printscreen youtube

-Meni je drago da država vodi računa o tome i da se ne povlači potpuno iz svih medija. Sa dolaskom Milorada Vučelića, koji ima veliko iskustvo u novinarstvu, ja se nada m da će Večernje novosti postići onaj nivo koje su nekada imale i koje mogu da imaju. Ja pripadam onoj možda maloj grupi ljudi koji misle da država ne bi trebalo da se povuče iz svih medija, čak ne i iz elektronskih medija ne samo sa stanovišta uticaja, nego sa stanovišta činjenica da se kroz medije, u kojima uticaj ima i država, mogu značajnije neke vrednosti da vrednuju – rekla je Popović Periši i dodala:

Foto: Pink.rs/Printscreen youtube

- Kada ste potpuno vezani za tržište, kada je reč o privatizaciji, pa zavisite od tržišta onda mnogi drugi faktori utiču na to kako će izgledati tekstovi, kako fizionomija lista, pa možda i fizionomija samih televizija. Ne bi bio jedinstven slučaj ni u Evropi, jer mnoge vlade imaju svoje učešće u medijima bilpo da su to elektronski, bilo da su štampani. Mislim da sačuvati jedan udeo bilo u štampanim ili elektronskim medijima je dosta važno za državu, politiku i za negovanje i profilisanje, i kulturološkog i političkog modela – zaključuje Popović Perišić.

Vučelić je rekao da je i on protiv izlaska države iz medija, pa, kako je rekao, možda je i čvršćeg stava od Popović Perišić po tom pitanju.

-Malobrojne nacije koje imaju ovakve probleme u svom opstanku, u opstanku svog jezika ne mogu bez države iz ovoga izaći. A drugo, tržište je pokazalo svoje mane – rekao je Vučelić.

#Milorad Vučelić

#Novosti

'